Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

idezojelek

Kis baloldali állathatározó: pulykák, cápák és patkányok

Az egyik oldalon nagyvadak és cápák vannak, a másik oldalon vágásérett pulykák, patkányok és trágyával etetett gombák.

Schmidt Gábor avatarja
Schmidt Gábor
Cikk kép: undefined
Fotó: Balogh Zoltán

– A járatritkításokról az utasokat megkérdezni olyan, mintha hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele – ezt mondta a BKK vezérigazgatója, Walter Katalin azon a sajtóbeszélgetésen, ahol a közlekedési központ eredetileg csak a baráti média munkatársainak magyarázta volna a bizonyítványt.

Ismerős hasonlat, ha még emlékszünk, az egykori SZDSZ egykori vezetője és minisztere, Kóka János mondta: „A mocsár lecsapolásáról nem a békákat szokták megkérdezni”, amikor a tárcájánál tervezett elbocsátásokról kérdezték. Szintén ő hasonlította az akkor majdnem csődbe vitt országot pannon pumához.

Amíg az utasokat a baloldalon vágásérett pulykához, az állásukért aggódó munkavállalókat mocsári békához hasonlítják, magukat szerényen csak cápaként emlegetik. Legalábbis Bajnai Gordon volt baloldali kormányfő a Városháza épületének tervezett eladása kapcsán mondta, hogy „rengeteg ilyen cápák úszkálnak a tóban, és egy nagykoalícióban mindenkinek a maga kis részterületei vannak, ez a realitás, ez így működik”. Bajnait azért akarták bevonni a projektbe, hogy a Városháza értékesítésénél ne zavarjanak „ilyen berepülő pilóták”. Ha ugyanis „itt valaki megszagolja egy dealnek, egy üzletnek a lehetőségét, akkor rögtön mindenki magát akarja közvetítőként betenni. Azért, hogy aztán valami jutalékot kérhessen” – mondta Bajnai. Ő pedig már csak tudja.

Karácsony ugyanezzel kapcsolatban azt állította, azért támadják őt egy szerinte mondvacsinált üggyel, mert ő politikai nagyvadnak számít.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehéz elfelejteni az MSZP egykori állócsillaga, Bangóné Borbély Ildikó kijelentését is, aki a kérdésre, hogyan lehetséges, hogy folyamatosan emelkedik a Fidesz támogatottsága, ezzel válaszolt: „Sok a patkány Magyarországon. Ha már a patkánytéma felhozódott itt Budapesten. És nem csak Budapesten. (…) Mindenki úgy gondolja, ahogy akarja. Ezt meg kellene állítani, a patkányinváziót is, mert nagyon sok kárt tudnak okozni Magyarországon és okoztak is az elmúlt időszakban.”

A választók, a magyarok sértegetésében azonban mindenképpen a baloldal történelmi vereségét összehozó kistérségi messiás, Márki-Zay Péter viszi a prímet, aki szerint már nem is állatok, hanem egyenesen trágyával etetett, sötétben tartott gombák a Fidesz szavazói, illetve akik elhiszik, hogy jó dolog a rezsicsökkentés.

Szóval az egyik oldalon nagyvadak és cápák vannak, a másik oldalon vágásérett pulykák, patkányok és trágyával etetett gombák. Jó nagy marhák vagyunk, ha ezt hagyjuk.

 

Borítókép: Karácsony Gergely fõpolgármester és Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója  (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

Kallas oroszokat eszik reggelire

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Világkormány

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Mi a demokrácia ma?

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Magyarék is a globalisták közé álltak

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.