idezojelek

Verhofstadt ismét fröcsögve támadt Orbánra

Elgurult a gyógyszere a belgának.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
Fotó: MTI/EPA/Alessandro Della Valle

Az Országgyűlés hétfőn elsöprő többséggel elfogadta Svédország NATO-tagságának ratifikációját, ezzel a döntéssel Magyarország is jóváhagyta a szövetség bővítését. A híresen magyarellenes belga politikus, Guy Verhofstadt a döntés után ismét fröcsögve támadt Orbán Viktorra:

 „Soha ne felejtsük el, micsoda történelmi pillanat ez: Putyin Nyugat-ellenes háborúja előtt el sem tudtuk volna képzelni, hogy Svédország csatlakozik a NATO-hoz… És azt se felejtsük, hogy Orbán hónapokig húzta ezt, és mindannyiunk biztonságával hazardírozott, hogy barátja és hőse, Putyin kedvében járjon”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A liberális politikus rendszeresen támadja a magyar miniszterelnököt azért is, mert hajlandó volt Putyinnal tárgyalni. Sőt, mostani posztjában Putyint már egyenesen a magyar miniszterelnök barátjaként aposztrofálja. De arról valahogy rendszeresen megfeledkezik, hogy pont ő volt az, aki a legnagyobbat kaszálhatta korábban az orosz elnökkel való üzleteken. A baloldal tipikus álszentségét és a felháborító, elvtelen kettős mércéjét mi sem mutatja jobban, mint hogy a volt belga miniszterelnök egy olyan cég igazgatótanácsában foglalt helyet, amelyik világszerte LNG-t, cseppfolyósított gázt is szállít. A vállalat emellett a szárazföldi kiszolgálásban és az energiahordozó tárolásában és visszagázosításában is aktívan részt vesz szinte minden kontinensen. A szállítmányozó cég a legnagyobb orosz céggel, a Gazprommal is szerződött.

A nemzetközi baloldal Magyarország mindenkori bírálásáért és a magyar kormány ostorozásáért felelő politikusa ismét bebizonyította, hogy csupán kicsinyes politikai érdekek vezérlik, és jó liberális szokás szerint más szemében a szálkát is észreveszi, de a sajátjában a gerendát sem.

Borítókép: Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakciójának vezetője, korábbi belga kormányfő a 15. alkalommal megrendezett kétnapos Nemzetközi Alpesi Szimpózium befektetői konferencián a svájci Interlakenben 2017. január 10-én (Fotó: MTI/EPA/Alessandro Della Valle)  

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.