idezojelek

Nem várt helyről kapott hatalmas segítséget Orbán Viktor

Erre senki sem gondolt.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
Fotó: Koszticsák Szilárd

Nagy Attila Tibor független, objektív (sic!) politikai elemző még tavaly nyár végén látott reményt arra, hogy a végre az őáltala hőn áhított baloldal kerüljön hatalomra. Azonban az események nem egészen így alakultak, ezért az elemző már decemberben borús képet festett a baloldali ellenzék esélyeiről:

„Sem a 2022-es országgyűlési választás, sem más felmérések nem igazolták a baloldali-liberális pártok »Éljen, Ukrajna!« hozzáállását és a putyinozást. […] Jól látható, hogy a szuverenitástéma mellett a Fidesz választási kampányának az Ukrajnával szembeni kritikus politizálás is része, amely rezonál sok magyar választópolgár véleményére: kutatások mutatták meg, hogy Ukrajna népszerűtlen ország a magyarországi lakosság körében. Az Ukrajna-párti ellenzéki pártok pozíciója egyenesen önsorsrontó és nem találkozik számos választó álláspontjával. Így akarnak kormányt váltani?”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kegyelmi ügyet és a lemondásokat követő baloldali ellenzéki mozgások, lépések az elemző szerint kifejezetten rosszat tettek Gyurcsányéknak. Az Indexen megjelent elemzésében Nagy Attila Tibor többek közt a következőket írta:

„Kár volt a vasárnapi tüntetést megtartani. Meglehetősen kevesen mentek el a DK–MSZP–Momentum–Párbeszéd – Zöldek által meghirdetett demonstrációra. A tüntetésnek nem sikerült egységes, jól megfogható üzenetet közvetítenie, ellenben fenntartotta, sőt, talán még fokozta is az ellenzéki pártok közötti ellentéteket és bizalmatlanságot azzal, hogy Kunhalmi Ágnes MSZP-társelnök a nagyobbacska ellenzéki pártok kritizálását tartalmazó beszédével elvitte a show-t. Az LMP viszont jól járt, hogy nem adta a nevét a kudarcba fulladt demonstrációhoz. És bizony jól járt az Orbán Viktor vezette NER is, mert a hatalmas influenszertüntetés után a pártpolitikai ellenfelei lebőgtek vasárnapi délután, és ezért a kormányoldalnak semmit sem kellett tennie, csak kárörvendően figyelnie. […]”

Ez világos beszéd. Úgy tűnik Nagy Attila Tibor végre megvilágosodott és végre jól látja a dolgokat.

Összefoglalva az elemző véleményét, váratlan helyről kapott hatalmas segítséget Orbán Viktor, aki amúgy is maximálisan élvezi a józan gondolkodású emberek bizalmát.

Ennyit a kormánybuktatásról.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde után a Várkert Bazárban 2024. február 17-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Kiszabadulhatunk a kalodából

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Célkeresztben az etnikai politizálás

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.