idezojelek

Kiderült egy mázsás titok Krúbiról, az Orbán-gyűlölő zenészről, nem vet rá jó fényt

Ilyen, amikor szembe jön a valóság.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy Félix nagyon szereti a régi dolgokat. Legyen az festmény, szobor, porcelán vagy éppen könyv. Régóta keresett már a kedvenc fotelja mellé egy olvasólámpát, de a modern variációk, lehetőségek nem keltették fel az érdeklődését. Végül talált egy régi, 1910-ben Skóciában készült Singer varrógépből kialakított olvasólámpát, ami nagyon megtetszett neki, azonnal szerelembe esett iránta. Be is tudta állítani a fotelja mellett található kis komódra úgy, hogy az új szerzemény nagyszerűen bevilágítja Félix erre a célra kialakított olvasósarkát. Sajnos a lift pont elromlott a házban, így a harmadik emeletre fel kellett cipelnie a nem könnyű varrógépből kialakított világítóegységet, de megérte. 

A hírlapíró éppen leült kifújni magát és kezébe vette a Forbes legfrissebb számát, melynek címlapjáról az a Krúbi nevű zenész nézett rá, aki arról híresült el, hogy koncertjein rendszeresen felhangzik a „Mocskos Fidesz!" rigmus. Így már érthető, hogy kiérdemelte a híres liberális hangvételű magazin címlapján való szereplést. Krúbi zenéje nagyon távol áll Félix zenei ízlésétől, de ez nem érdekes, hiszen ízlésről nem lehet vitatkozni, az mindenesetre vitathatatlan, hogy az énekes nagy népszerűségnek örvend, főként a fiatalok körében. Az már kevésbé fér bele a jobboldali értékrendbe, hogy ilyen vulgáris, primitív, mondhatni végtelenül egyszerű módon szidják a kormánypártot a koncertjein. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Természetesen szólásszabadság van, mindenki azt mond egy bizonyos határig, amit akar. Azonban a primitív vulgáris üvöltözés csak primitív vulgáris embereket szül. Kritizálni lehet mindent, még a kormányt is, de elegánsan, könnyeden, ironikusan, értelmiségi módjára. Például Ákos vállaltan közel áll értékrendjét tekintve a mostani kormányhoz, mégsem hallottuk soha fröcsögni sem őt, sem a közönségét a baloldali ellenzékről. 

Érdemes volt elolvasni az interjút Krúbival, sok mindenre választ kapott Felhévizy az énekessel kapcsolatban.

„Mindig törekszem rá, hogy nagyon objektíven, racionálisan gondolkodjak dolgokról.” – mondta a fiatal énekes, majd egy kérdésre válaszolva habozás nélkül papagáj módjára elismételte a baloldali, liberális ellenzék tételmondatait:

„Lehet, tudatos a butítás, de valószínűbb, hogy az oktatás nem passzol a kormány értékrendjébe. Ezért csak annyit tesznek bele, hogy ne omoljon össze, és inkább arra költenek, amire mindig szoktak: olyan beruházásokra, amikből rövid távon lopni lehet, vagy arra, ami a következő választás megnyerését szolgálja, például a médiagépezetre. Amennyiben nem lesz a közeljövőben kormányváltás – valószínű nem lesz –, gyanítom, hogy ez így fog menni.”

Közben pedig saját magát leleplezve azt is elmondta, amit valójában gondol a saját világáról, mire van igazán szüksége:

„(…) De sokszor eszembe jut, hogy a nagyszüleimnek a Rákosi-korszakban még tizenöt deka kenyérért kellett sorba állniuk. Egyelőre azért elég jó időket élünk, ezért sem vagyok befosva annyira attól, hogy mi lesz. Korlátlan mobilnet, a Wolt kihozza az ebédet, tele olyan dologgal az életünk, ami még tizenöt éve is elképzelhetetlen volt, ma pedig alap.”

– Krúbi elárulta a titkot. Hiszen tulajdonképpen mi is kell több egy mai fiatalnak – tisztelet a kivételnek persze –, mint mobilinternet, házhoz érkező kaja és természetesen véget nem érő buli. Ha ez megvan, akkor minden oké, lehet fröcsögve üvöltözni, gőzt kiengedni, mocskos Fideszt kiabálni kórusban, mert az olyan jó. Nincs itt semmiféle forradalmi ideológia, komoly tervek és világmegváltó célok. Csak az anarchia, káosz és diszharmónia előidézése. Ezt akarja kihasználni Alinsky módszerének segítségével a baloldali, liberális mainstream. Az ellenzéki pártok egyelőre ezt a jelenséget nem tudják a maguk oldalára állítani, de az influenszertüntetésen jól látszott, hogy próbálkoznak vele. Jó lesz vigyázni, ezzel a jelenséggel foglalkoznia kell a jobboldalnak – gondolta magában Felhévizy, és miután leült kedvenc foteljába, felkapcsolta a frissen vásárolt olvasólámpáját, belelapozott Márai Boros könyvébe, hiszen a szerző maga írta a kötet alcímében, hogy tűnődéshez szükséges kellék.

Borítókép: Horváth Krisztián „Krúbi” egy korábbi koncertjén (Fotó: Hajdú-bihari Napló/Czinege Melinda)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.