idezojelek

Kálmán Olga gigantikus öngólja Gyurcsányék vesztét okozhatja

Főhet a feje az őszödi böszmének.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

A független, objektív újságíróból előbb DK-képviselővé, majd árnyékkormány-szóvivővé avanzsált Kálmán Olgát szombaton, Gyurcsány évértékelője előtt kapta mikrofonvégre az Index. Természetesen a jobboldalon nagy felháborodást keltett, másodfokon is bűnösnek talált Varju László ügyében faggatták a botcsinálta politikust. Kálmán védte az elvtársát:

„Miről beszélünk? Öt-hat biztonsági őr leteper egy embert, egy országgyűlési képviselőt, aki egyébként a munkáját végzi és joga van ott lenni. Majd a földön fekvő elkövető súlyos bűncselekményeket követ el a földön? A hátán ülnek, lefogják a vállát, a lábát. Ez szerintem mindent elmond az ügyről.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bökkenő az az, hogy az ítélet indokolásában a tanácsvezető bíró kifejtette: a képviselőnek nem volt joga bemenni a közszolgálati televízió stúdiójába és a fellépését a televízió székházában provokatívnak és támadónak nevezte. Varju akkori magánszámáról pedig szerencsére számos videófelvétel készült, ahol fehéren-feketén látszik, hogy mi történt.

Tehát Kálmán Olga szavai károsak a DK számára, hiszen nem a valóságot tükrözik, ilyen módon pedig könnyen lehet, hogy Gyurcsányék vesztét okozhatják. Mert a jogi felelősségen túl Varjunak és ezáltal Gyurcsány díszes kompániájának a politikai következményeket is vállalnia kell.

Borítókép: Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció (DK) árnyékkormányának szóvivője, a DK frakciószóvivője a párt árnyékkormányinfó elnevezésű sajtótájékoztatóján a DK központi irodájában 2023. szeptember 8-án (Forrás: MTI/Balogh Zoltán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.