idezojelek

Magyar Péter rossz lóra tett, példaképe nagyon durván támadt Orbán Viktorra

Sokba fog ez kerülni.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Demszky Gábor elköltözik Magyarországról, mert nem bírja már tovább ezt a szörnyű diktatúrát. Horvátországban telepedik le és könyvet fog írni. Az egykori SZDSZ-es főpolgármester posztjában a következőt  írta:

„Most leköltözöm ide, egy jobb világba. Hogy ne is lássam a főváros kormányzati kifosztását és hanyatlását, a társadalom leszelektált züllését, az olcsó pénzen megvett és rövid pórázon tartott értelmiség agóniáját.” 

Azonban nem elégedett meg ennyivel, nagyon durván rátámadt Orbán Viktorra is. A Mandiner szúrta ki, hogy a posztja alatt egy hozzászólásra reagálva a következőket írta:

„Nem tudunk szembenézni azzal, hogy több mint egy évtizede vakon és tévúton járunk. Ezért félünk és remegve utasítjuk el azt, ami reményt kelt […].  Nekünk is megvan a mi kis Napóleonunk, egy kicsit potrohos, egy kicsit bugyutább, aki sokat tanult elődjétől, aki nemcsak közreműködött ’56 leverésében, hanem vezényelte a megtorlást.”

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Demszky csapongó, sokszor összefüggéstelen gondolatait nehéz követni, mert logika nincs benne, csak parttalan gyűlölködés és nagyképű, kioktató fröcsögés. Az egykori főpolgármester mostani döntése meglepő egy kicsit, hiszen éppen most találta meg a hazai politikai jövő zálogát, a dollárbaloldal új figuráját, Magyar Pétert. 

A diszkóbotrányáról elhíresült politikus még a választási kampány alatt a Spinoza Házban elmondta, hogy ő mindig is liberálisnak tartotta magát, valamint Demszky-plakát volt az ágya mellett. Erről Demszky Gábor is kifejtette véleményét, szerinte Magyar az ő kudarcba fulladt politikai kísérletét folytatja, ami egy táborba szervezné a balliberális erőket. Úgy tűnik, hogy ez a „fiatalkori szerelem” nem plátói, ugyanis lassan körvonalazódik, hogy milyen üzleti és politikai körök állnak Magyar Péter és a Tisza Párt mögött. A régi SZDSZ-közeli vállalkozó, Bojár Gábor a napokban a Média1-nek nyilatkozott arról, hogy Magyar kérésére anyagilag támogatta a politikus kampányát. 

Magyar Péter kampányának és pártépítésének egyik kulcsembere Farkas Dezső, aki több cégben üzlettársa Mesterházy Ernőnek. A dúsgazdag producer Demszky Gábor korábbi SZDSZ-es főpolgármester főtanácsadója volt, feladatai közé tartozott a Gyurcsány-kormánnyal való kapcsolattartás, majd 2010-ben korrupciós ügyek miatt kattant a bilincs a kezén, de végül felmentették a vádak alól. A közelmúltban Mesterházy azzal került a hírekbe, hogy újra vizsgálódik a Központi Nyomozó Főügyészség a vállalkozóval összefüggésbe hozott, Balin található luxusvillapark ügyében. 

Mindenesetre annyi bizonyos, hogy Magyar Péter ismét rossz lóra tett, mert a gúnyolódó, magas lóról, lenézően észt osztó levitézlett SZDSZ-es Demszkyből nem kérnek a magyar emberek és imádkoznak, hogy nehogy aztán végül úgy menjen el ő is Magyarországról, ahogy elvtársa, Gerendás Péter annak idején, aki valahogy mégis maradt. 

Azonban nincs mit tenni, végül mindig összenő, ami összetartozik.

Borítókép: Demszky Gábor és Magyar Péter (MN-Montázs)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Hamis próféták, influenszerek

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Ráég Amerikára Guantánamo

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A krikett nem csak játék

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Ursula von der Leyen szájára vette ’56-ot

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.