idezojelek

Itt az újabb botrány: Donáth Anna bilincsben? Akár nyolc évet is kaphat

A bukott Momentum-elnök teljesen kiborult.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Politikai bosszúról és megfélemlítésről posztolt  Donáth Anna, miután csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak vádjával, gyanúsítottként idézte be az ügyészség. A Momentum bukott elnöke a következőket posztolta az esetről:

 „Egy 2022-es esetről van szó, amikor – állításuk szerint – másokkal együtt akadályoztam az Iványi Gáboréknál tartott, felháborító NAV-os házkutatást. A testünkkel védtük Iványi Gábor lelkészt, amikor az egyházát zaklató NAV-osok és a koncepciós eljárás ellen demonstráló tömeg egymásnak feszült az épületben. Videófelvételek bizonyítják, hogy erőszakot nem alkalmaztam (ahogy soha életemben), minden mozdulatom egy idős és ártatlanul meghurcolt lelkész védelmére irányult. Korábban az Európai Parlament is vizsgálta az ügyet, és megtagadta a mentelmi jogom felfüggesztését, hisz nyilvánvaló volt, hogy ez politikai bosszú, koncepciós eljárás, jogi terror. Két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés fenyeget. De nem tudnak megfélemlíteni. (…)”

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, a júniusi választás legnagyobb vesztese a Momentum volt. A Donáth Anna által vezetett pártnak nem sikerült elérnie az ötszázalékos küszöböt, így elveszítették a két EP-helyüket. A párt brüsszeli előretolt helyőrsége azon ügyködött nap mint nap, hogy lejárassa saját hazáját, és mellette minden eszközzel azért harcolt, hogy Magyarország még csak véletlenül se kapja meg a neki jogosan járó pénzeket. Felváltva szólaltak fel, amikor csak tehették, a saját nemzetük ellen. Ami a legszomorúbb az egészben, hogy még büszkék is voltak arra, amit a saját hazájuk ellen tettek. Ezt a nemzetrontó politikát elégelték meg az emberek, és gyakorlatilag elzavarták az Európai Unió közeléből Donáth Annát és Cseh Katalint az EP-választáson. 

Mindemellett nagyon úgy tűnik, hogy a szabályokat sem képesek betartani a magyarországi olimpiát megfúró baloldali politikusok. Hiszen nem Donáth volt az első, akinek meggyűlt a baja a rendőrséggel. Fekete -Győr András, szintén exelnököt februárban másodfokon egy év börtönbüntetésre ítélték a 2018-as „rabszolgatörvény” elleni demonstráción eldobott füstgránát és az azt követő lökdösődés miatt. A büntetést ugyan a bíróság két év próbaidőre felfüggesztette, az ítélet nem tett jót Fekete-Győr politikusi reputációjának. Mint ahogy Donát Anna és az egész Momentum népszerűségét egyaránt megtépázták ezek a botrányok.

Manapság nincsenek jó napjai Donáthéknak, az biztos.

Borítókép: Donáth Anna (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Az elbeszélési módok és a valóság

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az unió átfogó reformra szorul

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gyűlölet visszakúszott Európába

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (1. rész)

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.