Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

idezojelek

Donáth és a Momentum csúfos veresége, megbukott a magyargyűlölet

Azt kapták, amit érdemeltek.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Vége a hosszú és embert próbáló kampánynak. Felhévizy úgy döntött, hogy pár napra elutazik a Balatonhoz kipihenni a fáradalmait. Éppen a bőröndjét próbálta lezárni, amikor kopogtak az ajtaján. Reinfrank néni volt az, pont úgy, mint a választások napján. A ház kedves hírmondója és egyben a körzetben megalakult Orbán Viktor Akciócsoport vezetője a kezében egy nagy tálca süteménnyel érkezett.

– Üdvözlöm, Félix, látom nyaralni készül. Most sült ki a kapros túrós lepényem, még meleg, csomagolja be és vigye el magával, jól fog jönni, istenien sikerült – mondta fülig érő mosollyal Reinfrank néni, majd a következőképpen folytatta a monológját: – Meg sem tudtuk beszélni a vasárnapi választás eredményét. Szerkesztő úr, ismét győztünk, ez a legfontosabb, több mint kétmillió ember állt ki a béke mellett. Ez fantasztikus eredmény. A kormánypártok megnyerték a maratoni küzdelmet. Egy országgyűlési választáson a parlamenti mandátumok kétharmadát (135 mandátumot) is megszerezhette volna a Fidesz–KDNP az EP-választáson vasárnap elért eredménnyel, olvastam a Nézőpont Intézet elemzését. Voltak természetesen olyan polgármesteri választások országszerte, amiknek nem örülünk annyira, de összességében ezen a fronton is javítani tudtunk. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azonban amiért a legboldogabb vagyok az az, hogy a Momentum ilyen csúfos vereséget szenvedett. Félix, maga ismer engem, nagyon szerem az embereket. El tudok beszélgetni baloldali érzelmű polgárokkal is a piacon vagy bárhol az utcán, de ezt a két hölgyet, akik a Momentum színeiben Brüsszelben ténykedtek, egész egyszerűen nem szíveltem. 

A legnagyobb vesztes a Momentum, ezt bátran kijelenthetjük. Donáth Anna pártjának nem sikerült elérnie az ötszázalékos küszöböt, így elveszítették a két EP-helyüket. A párt brüsszeli előretolt helyőrsége azon ügyködött nap mint nap, hogy lejárassa a saját hazáját, és mellette minden eszközzel azért harcolt, hogy Magyarország még csak véletlenül se kapja meg a neki jogosan járó pénzeket. Felváltva szólaltak fel, amikor csak tehették, a saját nemzetük ellen. Ami a legszomorúbb az egészben, hogy még büszkék is voltak arra, amit a saját hazájuk ellen tettek.

Ezt a nemzetrontó politikát elégelték meg az emberek, és gyakorlatilag elzavarták az Európai Unió közeléből Donát Annát és Cseh Katalint a tegnapi választáson. Szerkesztő úr, az a helyzet, hogy végre megbukott a magyargyűlölet. Donáth Anna lemondott, nem is tehetett mást ezek után. Azonban az ön tiszteletre méltó kollégáját, Pilhál Györgyöt idézve, el lehet képzelni, milyen állapotok uralkodhatnak a Momentum háza táján, ha már úgy fest, hogy ismét Fekete-Győr András lehet az elnök a tisztségről lemondó Annácska helyett. Ez legyen az ő dolguk, mi örüljünk az újabb győzelmünknek. Drága Félix, fogyassza egészséggel a süteményt és pihenje ki magát.

– Nagyon szépen köszönöm, Reinfrank néni, vigyázzon magára – mondta kissé meglepetten Felhévizy, mire a ház hírmondója kacsintott egyet és integetve eltűnt a lépcsőfordulóban.

A hírlapíró bevitte a konyhába a valóban még meleg túrós lepényt és azonnal beleharapott az egyikbe. Majd miután konstatálta, hogy Reinfrank néni ezúttal is mesterművet alkotott, bement a szobába és folytatta a pakolást. Azt mondják, szép idő lesz a jövő héten.

Borítókép: Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője (balra) és Donáth Anna Júlia, a párt alelnöke, mandátumot szerző képviselők a Momentum Mozgalom eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti választás napján, 2019. május 26-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Magyar Péter kártyavára szépen lassan kezd omladozni

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Ezért nem akar az USA békét (2. rész)

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Háború a turulszobor ellen

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A Tisza elmosta a régi ellenzéket

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.