Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

idezojelek

A Donáth, Cseh kettős köpni, nyelni nem tudott, Orbán rendesen kiosztotta őket

Mindenkinek azt, ami jár.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Véget ért a választás. A kormánypártok megnyerték a maratoni küzdelmet. Egy országgyűlési választáson a parlamenti mandátumok kétharmadát (135 mandátumot) is megszerezhette volna a Fidesz–KDNP az EP-választáson vasárnap elért 44,61 százalékos eredménnyel – derült ki a Nézőpont Intézet elemzéséből. Azonban, mint minden voksolásnak, a vasárnapinak voltak vesztesei is. A legnagyobb vesztes a Momentum, ezt bátran kijelenthetjük. Donáth Anna pártjának nem sikerült elérnie az ötszázalékos küszöböt, így elveszítették a két EP-helyüket. Ismerjük pontosan a Momentum hazai és brüsszeli ténykedését. Az itthoni csapat nagyon erős brigád. Egyikük rendszerint kinevetteti magát a hozzászólásaival a parlamentben, a másikuk pedig a haját szagolgatva elmélkedik a nagy semmin. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brüsszeli előretolt helyőrségük pedig azon ügyködött nap mint nap, hogy lejárassa a saját hazáját, és mellette minden eszközzel azért harcolt, hogy Magyarország még csak véletlenül se kapja meg a neki jogosan járó pénzeket. Felváltva szólaltak fel, amikor csak tehették, a saját nemzetük ellen. Ami a legszomorúbb az egészben, hogy még büszkék is voltak arra, amit a saját hazájuk ellen tettek. Ezt a nemzetrontó politikát elégelték meg az emberek, és gyakorlatilag elzavarták az Európai Unió közeléből Donát Annát és Cseh Katalint a tegnapi választáson.

Mint ismert, a Momentum az egész politikai pályafutását azonnal egy hazaárulással kezdte, az olimpiai álmot vette el a magyar emberektől a magyarországi olimpia megfúrásával. A választások éjszakáján Orbán Viktor miniszterelnök, miután megköszönte a támogatást és az újabb győzelmet, nem mulasztotta el kiosztani a Momentumot sem:

 „Fontos, hogy soha ne veszítsük el a hitünket abban a tekintetben, hogy a világban van valami erkölcsi természetű egyensúly. Ezért jegyezzük meg, hogy a Jóistennek van humorérzéke, mert a párizsi olimpia évében írta ki a magyar történelemből a Momentumot."

A magyar emberek megbüntették azokat, akik Brüsszelben a hazájuk ellen dolgoztak. Mindenkinek, ami jár.

Ennyi!

 

Borítókép: Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője (balra) és Donáth Anna Júlia, a párt alelnöke, mandátumot szerző képviselők a Momentum Mozgalom eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti választás napján, 2019. május 26-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Köln ne legyen Irapuato!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A Biden fiú ügyei a klánról vallanak

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A valódi hírek Brüsszel szerint

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Képeslapok a mai Európából

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.