Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

idezojelek

Választásnapi meglepetés: az Orbán Viktor Akciócsoport olyat tett, amire senki sem gondolt

Ez az a felemelő érzés, amit a baloldal soha nem fog megérteni.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy Félix, mint minden választáskor, most is szépen előkészítette az öltönyét, kivasalta a legszebb fehér ingét és a hozzá illő nyakkenőjét is kikészítette. Régivágású emberként úgy gondolja, hogy meg kell adni a tiszteletet a demokrácia ünnepének, a szabad választásnak. Éppen készülődött, amikor kopogtak az ajtaján. Nem volt számára meglepetés, hogy Reinfrank néni állt az ajtóban, hiszen már tegnap jelezte a ház kedves hírmondója, hogy ma benéz, mielőtt elmenne szavazni, mert mutatni szeretne valami érdekeset. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kedves Félix, látom, készülődik. Mi is megyünk nemsokára a lányokkal, csak addig van egy kis dolgunk. Kovácsné, tudja, szerkesztő úr, aki a második emelet 14.-ben lakik, megengedte, hogy az erkélyére kitegyük ezt a kis molinót, amit az Orbán Viktor Akciócsoport tagjai készítettek. Meg is mutatnám önnek – mondta Reinfrank néni, szemében látható izgalommal, majd akkurátus mozdulatokkal kihajtotta a molinót. A kis lepedőn a következő felirat állt narancssárga betűkkel:

CSAK A BÉKE! CSAK A FIDESZ!

– Mit szól, Félix, nem csodálatos? Látja, mindenki aláírta a molinót. Még a Szegőné is, akit nagyon nehéz volt beszerveznünk. Arra szeretném kérni a szerkesztő urat, hogy tisztelje meg az Orbán Viktor Akciócsoportot azzal, hogy ön is aláírja a kis művünket. Reményeink szerint ez a kis gesztus segíteni fog abban, hogy este az urnazárás után ismét győzelmet ünnepeljünk. Most nagyon nagy a tét: háború vagy béke. Ezzel nem lehet tréfálni. Meg szeretnénk védeni az unokáinkat ettől a borzaszt háborútól.

Felhévizy nagyon meghatódott Reinfrank néni szavaitól, és természetesen aláírta a kis lepedőt, amelyre szorgos kezek még ki füleket is varrtak, hogy könnyebben fel lehessen majd akasztani Kovácsné erkélyére.

– Megtisztelő, hogy gondoltak rám – hebegte Félix.

– Ugyan már, szerkesztő úr, ne bolondozzon! – válaszolta mosolyogva Reinfrank néni, és gyorsan adott két puszit a meglepett Felhévizynek, majd miután precízen összehajtogatta a molinót, vidáman sarkon fordult és eltűnt a lépcsőfordulóban.

– Ez az a felemelő érzés, amit a baloldal soha nem fog megérteni. Hiszen soha nem élte át azt, amikor például a békemeneten együtt dobban sok százezer ember szíve vagy éppen azt, hogy szorgos nyugdíjas hölgyek saját kezűleg készítenek egy buzdító molinót egy sorsdöntő választásra – gondolta Felhévizy, majd készülődött tovább, hiszen nagy nap ez a mai, a választás napja.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA) békemenetén a margitszigeti nagyréten 2024. június 1-jén  (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Köln ne legyen Irapuato!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A Biden fiú ügyei a klánról vallanak

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A valódi hírek Brüsszel szerint

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Képeslapok a mai Európából

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.