idezojelek

Márton András, az egykori legkisebb Ugrifüles kimutatta a foga fehérjét

Vérgőzös Kádár-nosztalgia borzolja a kedélyeket.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Márton András volt a Klikk TV Mélyvíz című műsorának vendége. A színművész, aki egyébként gyermekkorom egyik kedvenc bábfilmsorozatában a főhősnek, a legkisebb Ugrifülesnek kölcsönözte a hangját, már többször bebizonyította, hogy a baloldal szekerét tolja. Most is szidta a műsorban a kormány kultúrpolitikáját. Úgy fogalmazott, hogy napjainkban színházfoglalás történik. Szerinte a rendszerváltás előtt is el voltak ugyan foglalva a színházak, egy hamis ideológia uralta őket, de mindenki gondolkodhatott másként, a sorok között kellett tudni olvasni. Idézem: „Hallatlan izgalmas szubkultúra alakult ki. A politika tudta, valamiért mégis hagyták, de ma nincs szellemi játéktér.”

Helyben vagyunk. Kádár idején jobb volt, most már minden rossz, mert Orbán-kormány van. 

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A színész korábban az alábbiakat mondta, szintén a Klikk TV-ben: „A kétségbeesett semmiről nem szólás van jelen, kivéve a Pintér Béla és Társulata vagy a Táp-színház, a Katona és az Örkény. Tiszteletreméltó, magas művészi fokon csinálják, amivel szimpatizálni lehet, de leszűkült a paletta, csomó társulat, tehetséges zseni nem került pozícióba, mindenki más elment ebből az országból.” 

Magas művészi fok. Nevetséges. Mártonnak az ezek szerint csodás dolog, hogy a Katona József Színházban DK-sok kedvezményesen vásárolhattak jegyeket. Ja kérem, Gyurcsány rendben van, csak ez a fránya Orbán a gond.

Gyermekkoromban a Csukás István bájos bábfilmsorozatában szereplő legkisebb Ugrifülessel azonosítottam Márton Andrást, nagyon szerettem. Most ismét kimutatta a foga fehérjét, már nem szeretem annyira. Azt mondta hajdan a mesében, hogy milyen okos, milyen ügyes a legkisebb ugrifüles. 

Sajnos ez ma már nem állja meg a helyét. De félreértés ne essék, nem azért, mert más oldalon állunk politikailag, hanem azért, mert a Kádár-rendszert még csak párhuzamba vonni is bűn az Orbán-kormánnyal, nemhogy jobbnak ítélni. 

Így múlik el a világ dicsősége.

 

Borítókép: Márton András színművész (Forrás: Képernyőkép)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

A tabudöntő Hunnia emlékezete

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A radikalizmus nem szélsőségesség

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Nemzeti maximum vagy nihilizmus

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Sakk! Ideje észbe kapni

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.