Már a Katonában is áll a bál Máté Gábor legújabb botránya miatt

Több dolgozó a felmondás gondolatával foglalkozik.

Forrás: Origó2023. 12. 05. 15:46
MÁTÉ Gábor
Budapest, 2022. szeptember 20. Máté Gábor színész-rendezõ, a Katona József Színház igazgatója, a zsûri tagja beszédet mond a színház-, film- és táncmûvészet kategóriában odaítélt Junior Prima Díjak átadóünnepségén a budapesti Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban 2022. szeptember 20-án. Öt fiatal mûvésznek ítélte oda a szakmai zsûri a díjakat. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többen a felmondásukat tervezik a Katona József Színházban azt követően, hogy Máté Gábor harmincszázalékos kedvezményt adott a Gyurcsány-párt tagjainak, majd pedig egy közönségszervezőt is kirúgott a botrány után  – tudta meg az Origó. A hírportál megkérdezte a színházat, mit gondolnak a sorozatos botrányokról, és hogy Máté Gábor érzi-e a belső feszültséget az intézményben.  

Érez-e Máté Gábor igazgató súlyos feszültséget a DK-s botrány után a színház háttérdolgozói között?

– tették fel a kérdést, amire egyelőre még nem érkezett válasz. 

A hírportál információi szerint ugyanis a Katona József Színház háttérdolgozói között azért lehet óriási felháborodás a munkatárs kirúgása miatt, mert nyilvánvalóan Máté Gábor nélkül nem kaphatott volna a Gyurcsány-párt kedvezményt. Többen azt gondolják: 

bárki bármikor sorra kerülhet, ha valakit a nyilvánosság elé kell dobni, mint bűnbak, ezért a színház háttérdolgozói közül többen a felmondás gondolatával foglalkoznak.

Mint a Magyar Nemzet elsőként beszámolt róla, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) tagjai harminc százalékkal olcsóbban vehettek színházjegyet a fővárosi Katona József Színházban. Emiatt felmerült, hogy az önkormányzati fenntartású budapesti színház politikai alapon tett különbséget a látogatói között – legalábbis a jegyvásárlás esetében.

A botránnyal kapcsolatban számos színházi és közéleti szereplő adott hangot nemtetszésének. A színházban belső vizsgálatot rendeltek el az ügy miatt, több munkatársat elmarasztaltak, egyiküknek távoznia is kellett, azonban ennek ellenére a színház vezetősége, ideértve Máté Gábort, úgy csinál, mintha nem történt volna semmi különös. Azzal védekeznek, hogy nem tudtak a kedvezményről, így az a közönségszervezők hibája. 

Borítókép: Máté Gábor (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.