Lujza 2024. március 2.
logo

Már a Katonában is áll a bál Máté Gábor legújabb botránya miatt

Magyar Nemzet
Forrás: Origó
2023.12.05. 15:46 2023.12.05. 16:05
Már a Katonában is áll a bál Máté Gábor legújabb botránya miatt

Többen a felmondásukat tervezik a Katona József Színházban azt követően, hogy Máté Gábor harmincszázalékos kedvezményt adott a Gyurcsány-párt tagjainak, majd pedig egy közönségszervezőt is kirúgott a botrány után  – tudta meg az Origó. A hírportál megkérdezte a színházat, mit gondolnak a sorozatos botrányokról, és hogy Máté Gábor érzi-e a belső feszültséget az intézményben.  

Érez-e Máté Gábor igazgató súlyos feszültséget a DK-s botrány után a színház háttérdolgozói között?

– tették fel a kérdést, amire egyelőre még nem érkezett válasz. 

A hírportál információi szerint ugyanis a Katona József Színház háttérdolgozói között azért lehet óriási felháborodás a munkatárs kirúgása miatt, mert nyilvánvalóan Máté Gábor nélkül nem kaphatott volna a Gyurcsány-párt kedvezményt. Többen azt gondolják: 

bárki bármikor sorra kerülhet, ha valakit a nyilvánosság elé kell dobni, mint bűnbak, ezért a színház háttérdolgozói közül többen a felmondás gondolatával foglalkoznak.

Mint a Magyar Nemzet elsőként beszámolt róla, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) tagjai harminc százalékkal olcsóbban vehettek színházjegyet a fővárosi Katona József Színházban. Emiatt felmerült, hogy az önkormányzati fenntartású budapesti színház politikai alapon tett különbséget a látogatói között – legalábbis a jegyvásárlás esetében.

A botránnyal kapcsolatban számos színházi és közéleti szereplő adott hangot nemtetszésének. A színházban belső vizsgálatot rendeltek el az ügy miatt, több munkatársat elmarasztaltak, egyiküknek távoznia is kellett, azonban ennek ellenére a színház vezetősége, ideértve Máté Gábort, úgy csinál, mintha nem történt volna semmi különös. Azzal védekeznek, hogy nem tudtak a kedvezményről, így az a közönségszervezők hibája. 

Borítókép: Máté Gábor (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.