Fúria és amazon – a haza javára

A koncepciós hadművelet támadó és védekező vezére egyaránt magyar állampolgár.

Franka Tibor
2020. 05. 15. 13:00
null
Varga Judit, az amazon Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szánalmas és átlátszó politikai cirkuszt rendeztek az Európai Parlamentben a magyar baloldal aktív közreműködése és statisztálása mellett. A provokáció célja, – most a koronavírus törvényre hivatkozva –, lejáratni Magyarországot. Annyira biztosra akartak menni, hogy a másik felet, a magyar kormány véleményét képviselő minisztert, be sem engedték az épületbe: egyoldalú vita, sima (el)ítélet.

A hazánk elleni koncepciós hadművelet támadó és védekező vezére egyaránt magyar állampolgár, magyar politikus és magyar édesanya. Egyiküket, aki a saját hazáját külső segítséggel támadja, Dobrev Klárának, míg a másikukat, aki a saját hazáját vitézlő helytállással védelmezi, Varga Juditnak hívják.

Azt, hogy egyiküknek eddig sem a hős egri nők voltak a példaképei, azt már régen a tudomásunkra hozta, de az, hogy Apró-kegyetlenkedéssel, akár a fúria, földühödve, még ünnepli is a brüsszeli cirkuszt, beteges bosszút sejtet. Ruháit megszaggatva nyilatkozta: „Az Unióban mindenki számára világos, Orbán – a teljhatalmat felhasználva – pusztítja a demokratikus értékeket. A kormány propagandája és politikája szánalmas hazugság. A Fideszt azonnal ki kell zárni az Európai Néppártból. A járvány alatt magyar emberek ezreit félemlítették meg. El kell fogadni a szabályokat, melyek a korrupt, antidemokratikus kormányokat kizárják az uniós források felhasználásából.”

Dobrev Klára, a fúria
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A hazája helyett mások szolgálatába szegődött fúria ellen Varga Judit, az „Így harcol egy magyar amazon”, – mert hiába kopogott, be nem bocsátatott – a következőket írta: „Betiltották a beszédemet, amit a magyar emberek és Magyarország védelmében szerettem volna elmondani az Európai Parlamentben. Hónapok óta példátlan, összehangolt hisztéria-keltés folyik velünk szemben. Magyarország nem sértett uniós jogot a koronavírus törvény elfogadásával. (...) Bibó Istvánt idézve, „Demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni.” Nevezheti magát demokratikusnak egy olyan intézmény, ahol nem hallgatják meg a másik felet? A Magyar Kormány továbbra is mindent elkövet azért, hogy megvédje polgárainak életét, egészségét,, jólétét, és erejéhez mérten segítsen másokon.”

Varga Judit, az amazon
Fotó: Facebook

A fúriák (latin szó), a véres bosszúállás istennői a görög mitológiában. A magyar históriában először hős Zrínyi Miklós említ pokoli haragos fúriákat. Ambrus Zoltán szerint, egész nemzedéket képesek a semmittevésre szoktatni, míg Móricz, Mikszáth, vagy Vas Gereben azt állítja róluk: a magukból kikelt, a családi tűzhelytől elűzött, kevésbé kívánatos nőszemélyek. Végül, talán a legtömörebben Jókai fogalmaz: pusztító, öldöklő gonosz szellem, a rombolás szelleme.

Az amazonok (görög szó), határozott, önálló és magabiztos női harcosok, szintén a görög mitológiában. Már Homérosz hivatkozik rájuk az Iliászban, aztán Hérodotosz, magyar viszonylatban pedig Hóman Bálint méltatja a domináns, másoknak nem behódoló, de annál céltudatosabb, bátor amazonokat. A modern amazon – angol kutatók szerint – tehetséges, gyakorlatias, tele bölcsességgel és hősies szellemiséggel. A társadalmakban egyre inkább előretör, akire fel kell figyelni.

Íme, két hölgy, két édesanya, két politikus egy városból, egy országból.

De, csak egyikük a haza javára.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.