Gyurcsány már a Facebookon sem tűri a kritikát

A haladó vérdemokrata pártelnök elkezdte letiltani a saját oldalán korábban ellenvéleményt formáló felhasználókat.

Ritó Szabolcs
2021. 07. 10. 11:50
null
20210706 Gyöngyös Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke tartott utcafórumot - a Gyöngyszem Áruház előtt - a városban A képen: Gyurcsány Ferenc elnök - Demokratikus Koalíció Fotó: Czímer Tamás CT Heves Megyei Hírlap HMH Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Próbálom megérteni a döntése mögött húzódó motivációt. Igyekszem elfogadni a kész helyzetet, ahonnan számomra már nincs visszaút. Szemem párás, testem reszket a feltörő lelki fájdalomtól, hiszen Feri letiltott!

Úgy tűnik, hogy mindannyiunk kedves Ferije, aki ha jobboldali sajtómunkás kérdez tőle, akkor kikéri magának a pártelnök úr megszólítást, de ha Facebookon vagy YouTube-on udvarolja körbe a 2022-ben potenciálisan szavazókorba lépő fiatalokat, akkor csak „Sziasztok! Feri vagyok!” – Nos, ő annyira demokráciapárti, hogy még a saját közösségi oldalán sem tűri meg az ellenvéleményt.

Hogy is van ez?! Mi van az alapvető jogokkal, meg a demokráciával, és hogy a pártelnök úr és a DK „a kevesek Magyarországa helyett a Sokak Magyarországát akarják megteremteni?”. Kezdem azt gondolni, hogy a „sokak” szóba nem fognak beleférni az ellenvéleményt megformálók.

Bárcsak lenne rá mód, hogy megkérdezzem tőle: Gyurcsány úr! Mit rontottam el?! Tudom, néha írtam olyan dolgokat a bejegyzései alá, melyek nem fértek bele a DK alternatív univerzumába. És tudom, hogy egy-egy posztját kárörvendő emojival illettem. De hát önök hangoztatják évek óta, hogy a vélemény szabad! „Mer’ a ’ZOrbán egy diktátor, aki kivéreztette a szabad sajtót, és Magyarországon 2010 óta nincs véleményszabadság! Bezzeg a ’zeurópai magyarok, a Gyurcsány meg a DK, ők megmutatják!”

Meglehet, ha Gyurcsány elvtárs és sleppje győzne 2022-ben, két szemkilövetés és kardlapozás között jutna idejük elfojtani minden hangot, ami nem egyezik azzal a valósággal, amelyet a vérdemokraták látni engednek. Merthogy ugyebár megjelent nálunk egy írás, miszerint mindnyájunk Ferije annyira részeg volt az egyik kampányrendezvényen, hogy majdnem beledőlt egy kirakatba, utána pedig autóba ült és vezetett. Merték róla azt állítani, hogy ittas volt.

Feri berágott és elkezdte letiltani a saját oldalán korábban ellenvéleményt formáló felhasználókat, köztük engem és más kollégákat. Feri megsértődött, mert azt állították róla, hogy részeg.

Mindnyájunk Ferije sosem szerette a tényeket, mert azok olyan makacs dolgok, nem lehet azokat relativizálni. Pedig az neki nagyon jól megy: szerinte a 2006-os őszödi beszéd nem világraszóló botrány volt, amelyben arról vallott színt, hogy végighazudták a 2006-os választást és „trükkök százaival” kenték el mindazt a mocskot, ami bizonyíthatta volna, hogy nemcsak tolvajok, de teljes mértékben alkalmatlanok egy ország vezetésére. Mindnyájunk Ferije szerint ez nem botrány volt, hanem a modern magyar történelem legnagyobb politikai igazságbeszéde.

És Feri szerint ő nem volt részeg a kampányeseményen, mert ugye minden relatív: talán a kirakat ugrott neki, esetleg a bor itta bele magát a szervezetébe és nem fordítva.

Gyurcsány Ferenc pártelnök úr és volt-bukott-miniszterelnök úr szerint az ő véleménye szabad. Meg a szólás és a beszólás bárkinek, hiszen amikor a vérdemokrata elvtársak száját hagyja el bármilyen vitatható kijelentés, az véletlenül sem cinizmus, nem rágalom vagy hazugság, hanem minimum igazságbeszéd. Pontosan olyan igazak, mint a koronavírus-járvány alatt tett, a keleti vakcinákat bíráló és leminősítő kijelentéseik, vagy éppen azok a nagy szavak, hogy sosem szövetkeznének az antiszemita Jobikkal.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.