Keresés
Magyar Nemzet
2021. február 25., csütörtök, Géza napja
HÍR TV – CSÖRTENiedermüller, az elefánt a porcelánboltban.
Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/poszt-trauma/nyelvtannacik-amerika-elen-9177809/
Pataki Tamás

Nyelvtannácik Amerika élén

Emanuel Cleaver demokrata képviselő „Amen” helyett „Amen és Awoman”-t mondott a 117. kongresszus alakuló ülésén az Egyesült Államokban.

Legyinthetnénk, hogy szegény McDonalds-lelkű, konzumkultúrájú amerikai olyan távol áll a héber nyelvtől, mint Makó Jeruzsálemtől. Mit néki a több könyvtárnyi teológiai irodalom? De nem erről van szó. A demokrata képviselő ugyanis metodista lelkész, éppen ezért őt kérték fel a cikluskezdő imára.

Tehát nagyon is jól tudja, hogy a héber eredetű szó annyit jelent, hogy „úgy legyen”. Nincs benne nő, férfi, a szónak még neme sincs. Ilyenkor nekünk, magyaroknak dagadhat a keblünk, hogy ultraprogresszív nyelvünk már évezredek óta meghaladta a nyelvtani nemek patriarchális szemléletét! És még minket oktatnak ki demokráciából?! Bezzeg ezek a maradi nyugati nyelvek, melyekben még a fülpiszkálónak is neme van!

Pedig nincs ebben semmi különös, csak beharangozták a pótcselekvés-kormányzás korszakát.

Úgy látszik, hogy a szélsőbalos amerikai kultúrharcosok megkezdték kormányzásuk borzasztóan unalmas, hősies pótcselekvésekkel fémjelzett aranykorát. A Biden-adminisztráció pár év múlva majd eldicsekedhet azzal, hogy noha csődöt mondott a gazdaság, de kedves amerikaiak, már nem diszkriminatív a nyelvünk, és eredményeinket csak a virtigli nácik vitatják. És mint tudjuk, ők nem virtigli nácik, csupán csak nyelvtannácik!

De jó, hogy ez a szó – a nyelvtannáci – végre valós tartalmat kapott. Eddig a nyelvtani szabályok felett árgus szemmel őrködő Vesta-szüzekre használták, meglehetősen erőltetetten.

Nem így a demokraták, ők tényleg ki akarják irtani a nyelvből a hagyományt, a normalitást, mindent, amiben úgy-ahogy megállapodtak a beszélni képes emberek Bábel óta. Csakhogy ezt is mennyire amatőr, idióta módon csinálják!

Hát nem gondolt bele Emanuel Cleaver úr, hogy a woman szóban is benne van a man?! Úgy bizony, még a szent woman szó méhébe is beférkőzött a cisztheteró, elnyomó patriarchátus – és belenyomta a mant a wóba!

Őszinte, nyílt szívvel fordulok az amerikai demokratákhoz, és arra kérem őket, hogy orvosolják a nyelvtannácik eme undorító ármányát! Lépjenek fel a nyelvpatriachátus ellen, és a womanból legyen végre, a nők szenvedéstörténetéhez méltóan: wowo! Awowo!

Mindenesetre a szélsőbalos kultúrharc kreténségei rossz ómenek – pardon: womenek –, és azt jelzik, hogy a következő években egyre több szamársággal lesz dolgunk.

Vagy gondoljunk csak a demokrata házelnökre, Nancy Pelosira, a törvényalkotási bizottság elnökére, aki nemrég ismertette a 117. kongresszus szabályait, amelyek úgynevezett „jövőorientált” javaslatokat (értsd: a boszorkányüldözéseket megszégyenítő aljasságokat) tartalmaznak.

Ebben azt kifogásolják, hogy jelenleg a XXIII. szabályzat 8. § c) pontjának 3. alpontjában olyan nemek szerinti kifejezések szerepelnek, mint „apa, anya, fiú, lány, testvér, nővér, nagybácsi, nagynéni, unokaöcs, unokahúg, férj, feleség, após, anyós, meny, vő, sógor, sógornő, mostohaapa, mostohaanya, mostohafiú, mostohalány, fiú- és lányunoka” stb.

A nyelvtannácik ezeket eltávolítanák!

A felsorolt kifejezéseket olyanokkal helyettesítenék, mint „szülő, gyermek, testvér, szülő testvére, unokatestvér, testvér gyermeke, testvér házastársa, mostohaszülő, mostohagyermek, unoka” és társaik.

Szóval ez vár ránk. És persze a hymenről ne is beszéljünk!

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Egyre több az oltás

Orbán Viktor: Ma kezdünk oltani a kínai vakcinákkal + videó
A miniszterelnök a járványügyi szakemberek véleményének meghallgatása után mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát.

Jobbikos balhé

Jakab Péter adott utasítást az államtitoksértésre
Jakab Péter jobbikos pártelnök utasította frakciótársát, Stummer Jánost arra, hogy kreáljon botrányt a Puskás Arénába tervezett alagút ügyéből.

Kiemelt

Politikai kérdés lett a belarusz atomerőmű
Az Európai Unió célkeresztjébe került a nukleáris létesítmény, amely hasonló a paksi bővítés során építendő reaktorokhoz.

Poszt-trauma

Puzsér „a mocskos magyar hősökről”
A magyargyűlölő fröcsögés méltatlan egy magyar tollforgatóhoz.

Poszt-trauma

Több jogot a láncos kutyának!
A színes bőrűek felszabadítása és egy újabb amerikai elmebeteg „tudós” javaslata.

Poszt-trauma

Gulácsi a genderlobbi hálójában
Méretes öngóllal ér fel a lipcsei kapus közösségi bejegyzése, függetlenül annak kiváltó okától.

Aktuális

Jakab titkos utazása
Jakab és Stummer kigondolták, hogy valami igazán ütőset kell mondani, hogy senki ne a koccanásról beszéljen, hanem az alagútról.

Fricz Tamás blogja

Kocsis Máté Gyurcsányt lealázó mondatai példaértékűek – mert ez már politikai háború
A Fidesz frakcióvezetője úgy bánt el Gyurcsány Ferenccel, ahogyan utóbbi már sokszorosan kiérdemelte volna.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!