időjárás 6°C Miklós 2022. december 6.
logo

Magasra tették a mércét

Salánki Miklós
2003.03.22. 00:00

-ATLÉTIKA-

Az angol rendezők nem könynyítették meg a budapesti szervezők dolgát, mert hibátlan fedett pályás vb-t rendeztek az elmúlt héten Birminghamben. A jövő évi budapesti vb szervezőbizottságának hét tagja megfigyelőként vett részt a világversenyen, a tapasztalatokról Szalay Péter ügyvezető igazgató számolt be.
A vasárnap este befejeződött világbajnokság után, hétfőn az angol szervezők nagyon sportszerűen átadták tapasztalataikat a magyaroknak. Ezen a beszélgetésen kiderült, hogy az általunk tervezett 663 millió forintnak a háromszorosát költötték a versenyre. Szalay Péter elmondta, hogy a legfontosabb tárgyi feltétel, a Budapesti Sportaréna megfelelőbb helyszín lehet, mint a birminghami, mert ott ugyan a pálya kitűnő volt, az atléták viszont panaszkodtak az alagsori bemelegítőteremre.
Birminghamben a versenyzőknek könnyebbség volt, hogy valamennyi szállodából gyalog el lehetett jutni a csarnokba. Budapesten a világbajnokság főhadiszállása a Margitsziget lesz, és így az atléták szállításával lehetnek gondok.
– Kollégáimmal nagyon kritikus szemmel figyeltük a rendezést, a legapróbb részleteket is elemeztük, de csak alig találtunk kifogást – magyarázta Szalay Péter. – A rendezők pontosan betartották az időrendet, a versenybírók tökéletesen látták el feladatukat. A verseny hangulata jó volt, köszönhetően a kitűnő eredményeknek, és persze annak, hogy hazai győztest is köszönthettek a nézők, ráadásul a szenzáció sem maradt el, az orosz Feofanova világcsúcsot ért el rúdugrásban.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.