időjárás 11°C Brúnó , Renáta 2022. október 6.
logo

Karácsony beismerte, szemétkáosz fenyeget Budapesten

Del Bosque Antics cipőjében

Szabó Martin
2003.04.14. 23:00

Vicente Del Bosque és Radomir Antics hasonló cipőben járnak. Nem mindennapi dolgok történtek ugyanis a hét végén Spanyolországban. A bajnokság 29. fordulójában a Real Madrid és a Barcelona egyaránt négy gólt kapott, mindkét óriásklubot csúnyán elintézték. Olaszországban szintén furcsa dolgok történtek: a városi rangadón a Milan 1-0-ra verte az Internazionalét, ám a derbi főképp a durvaságról szólt.

Real-varázslat kedden a Bajnokok Ligájában a Manchester United ellen, vasárnap pedig katasztrofális teljesítmény a Primera divisionban. Vicente Del Bosque csapatát az év meglepetésgárdája, a Real Sociedad lépte le 4-2-re. A hazaiak 32 perc után már 3-0-ra vezettek, vagyis a végeredmény még a Real Madridra nézve hízelgő. Raynald Denoueix, a Sociedad edzője szerint csapata legjobb játékát nyújtotta a szezonban. „Szerintem sokáig nem felejtjük el ezt az estét – mondta Denoueix. – A győzelmünknek három összetevője van: a korai gól, játékosaim kudarcra nem gondoló hozzáállása és a közönségünk varázslatos buzdítása. A mérkőzés elején minél több lehetőséget akartunk kialakítani, ezért azonnal lerohantuk a Realt. Szerencsére sikerült gólt szereznünk. Ezen a napon jobbak voltunk a madridiaknál, s ezzel nyíltabbá tettük a bajnoki címért folytatott harcot.”
Del Bosque bevallotta, hogy minden tekintetben jobb volt a Sociedad, de bízik benne, hogy a játékosai tanulnak ebből a vereségből. „Az első félidőben sokkal jobban játszott a Sociedad, nem tudtunk mit kezdeni a játékukkal – vélte Del Bosque. – A vereség nagyon fájó, mert három értékes pontot veszítettünk az egyik legnagyobb riválisunkkal szemben. Csak magunkat hibáztathatjuk a kudarcért, de tanulnunk kell a vereségből.”
Barcelonában is magyarázkodnak, ráadásul a katalánok otthon buktak el a Deportivóval szemben, a La Coruna 4-2-re győzött. Radomir Antics, a Barca edzője gyorsan maga mögött szeretné hagyni a súlyos vereséget, mert – mint hangsúlyozta – rengeteg fontos feladat áll még a csapat előtt, a játékosok nem törhetnek meg. „A félidőben még 2-1-re vezettünk, úgy vélem, jól is játszottunk addig – magyarázta Antics. – Sajnos, a szünet után kicsúszott a kezünkből a meccs, fáradtak lettünk, enerváltak.”
Olaszországban a Milan Inzaghi góljával 1-0-ra verte az Internazionalét, s ezzel mindkét klubnak 55 pontja van, hattal maradnak el az élen álló Juventus mögött. A két milánói egylet durva meccset hozott össze: Cordóba csúnyán elbánt Serginhóval, amiért a játékvezető kiállította, Vieri egy felugrásnál arcon könyökölte Maldinit, akinek eltört az orra, és azonnal kórházba szállítottak. Az előzetes hírek szerint Serginho és Maldini valószínűleg kihagyja a jövő heti, Ajax elleni Bajnokok Ligája-visszavágót. Seedorf is megsérült, az ő játéka is erősen kérdőjeles. Carlo Ancelotti, a Milan edzője nem ejtett szót a sérülésekről, persze vereség esetén meglehet, más hangnemben értékelt volna. „Tapadnunk kell a Juventusra, mert bármikor hibázhat – mondta Ancelotti. – Jól játszottunk, különösen Sevcsenkót emelném ki, aki végig nagyszerűen látta el a feladatát.”

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.