időjárás 12°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

A nyolc közé jutást nem adják ingyen

Amler Zoltán
2003.12.19. 23:00

Az egyik mínusz négyről, a másik plusz hétről igyekszik beverekedni magát a férfi BL legjobb nyolc csapata közé, közel azonos esélyekkel. Hiszen amíg a Veszprém ma odahaza próbálja meg kiütni az első találkozót 33-29-re megnyerő Barcelonát, addig a 29-22-ről induló Szeged holnap a Montpellier csarnokában kísérli meg a szenzációt, elütni a sorsolás után a párharc toronymagas esélyesének tartott címvédőt.

Nem tudnak dűlőre jutni a „sok vagy kevés a négygólos hátrány?” kérdés témakörében, ám abban maradéktalanul egyetértenek: közel hibátlan teljesítmény szükségeltetik a mai veszprémi partin (tv: Sport1, 18 óra) a továbbjutáshoz. „Közel sem játszottunk idegenben csúcsformában, vagy húsz százalék bennünk maradt. Ha játékosaim egytől egyig a maximum határán kézilabdáznak, kiütjük a Barcelonát” – magyarázta Zdravko Zovko, a Fotex szakvezetője, aki jól tudja, a publikum a nyolcadik embere lesz a csapatnak, és minden bizonnyal a megszokott fergeteges buzdítás Pásztorék teljesítményére is hatással bír.
„Kemény lesz, az biztos. Az esélyek egyenlőek, minden tudásunkra szükségünk lesz, hogy továbbjussunk” – vélekedett a katalán sztáregyüttes átlövője, az odavágón négy találatig jutó Nagy László. Ami biztos: a két, végső diadalra is esélyesnek tartott társulat közül az egyiknek még a legjobb nyolc közé sem sikerül bekerülnie.
Értelemszerűen a bennünket érdeklő másik nyolcaddöntő után is a kiesés okozta letargia telepedik rá majd az egyik félre, ám lesz, ami lesz, a szegediek múlt vasárnap akkor is csodát műveltek. Ahogy a mester, Kovács Péter fogalmazott: „Azt a győzelmet már senki sem veheti el tőlünk!” És valóban. A Pick a címvédő Montpellier elleni 29-22-vel a BL eddigi legnagyobb meglepetését okozta, még maga a francia tréner, Patrice Canayer is elismerően szólt Laluskáék játékáról.
„Nőttek az esélyeink a továbbjutásra, ám még mindig nem mondanám, hogy mi lennénk az esélyesek. Ebben a sportágban hét gól nem tekinthető tekintélyes előnynek, úgyhogy fel is hívtam a játékosaim figyelmét, hogy az első sípszótól kezdve százszázalékosan koncentráljanak a feladatra. Pokoli hangulat vár ránk, rendkívül fontos, hogy úgy indulunk neki a találkozónak, mintha itthon döntetlenre végeztünk volna. El kell felejteni az előnyt!” – folytatta Kovács Péter, aki a visszavágón talán már a deréksérüléséből felépülő Bajusz Sándort is harcba küldheti.
Szükség lesz mindenkire Újvárosban is, hiszen az EHF-kupában szintén a legjobb nyolcba jutásért küzd a gárda, méghozzá a Valencia ellenében. Érdekesség: 48 óra alatt kiderül, ki várhatja majd a sorsolást, hiszen a spanyolok rossz anyagi körülményeik miatt belementek abba, hogy mindkét összecsapást vetélytársuk otthonában rendezzék. Így ma (MTV, 16.45) és holnap egyaránt saját csarnokában próbálkozhatnak Kolics János tanítványai.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.