időjárás 12°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Jégkorong-világbajnokságot rendezhet Magyarország

TK
2012.05.17. 09:43

Magyarország rendezi a jövő évi divízió I-es jégkorong-világbajnokságot.

A magyar szövetség (MJSZ) tájékoztatása szerint a nemzetközi szövetség (IIHF) csütörtökön Helsinkiben döntött arról, hogy a budapesti Papp László sportaréna adhat otthont a tornának 2013. április 14. és 20. között. Az IIHF hivatalosan pénteken jelenti be a budapesti rendezést.

A magyar válogatott a japán, a brit és a dél-koreai együttessel, valamint a jelenleg zajló elit-vb két kiesőjével, az olasz és a kazah csapattal szerepel majd egy csoportban. A torna első két helyezettje jut fel a 2014-es elit-vb-re.

Közleményében az MJSZ jelzi: nem mindennapi sportdiplomáciai bravúr, hogy 2011 után ismét Budapest lehet a házigazdája a divízió I-es tornának.

„Pályázati anyagunk – benne a kampányfilmmel és az esemény logójával – elsöprő sikert aratott a finn fővárosban, ennek köszönhetően már az eredetileg kiírt döntés előtt egy nappal, csütörtökön hazánknak ítélték a rendezési jogot” – áll a közleményben.

Magyarország eddig négy divízió I-es vb-t rendezett: 2002-ben Székesfehérvár és Dunaújváros közösen, 2003-ban és 2011-ben Budapest, 2005-ben pedig Debrecen volt a házigazda.

A felnőttek mezőnyén túl az utánpótlás-korosztályok, illetve a női világbajnokságok egyes helyszíneiről is határozat született Helsinkiben. Már tudni lehet, hogy a magyarokat érintő seregszemlék közül az ifjúsági (U18) korcsoport küzdelmét – divízió II/A – az észtországi Tallinn rendezi meg 2013. március 17. és 23. között. A női U18-as együttes – története során először – a legmagasabb osztályban szerepelhet 2012 decemberében, méghozzá a finnországi Vierumäkiban.

Ezenfelül a felnőtt nők érdekeltek a 2014-es szocsi olimpia selejtezőjében, amelynek a spanyolországi Barcelona lesz a házigazdája 2012 őszén. Ott a dán, a horvát és a spanyol válogatott lesz az ellenfél.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.