Görbiczék a kapusmatuzsálemek ellen

A Győri ETO pénteken ki-ki mérkőzést vív Larvikban a kézilabda-Bajnokok Ligájában.

Ch. Gáll András
2014. 02. 06. 12:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ETO címvédőként, Andrea Lekic és Jovanka Radicevic nélkül, de a balkezes montenegrói bombázóval, Katarina Bulatovictyal megerősödve vágott neki a 2013–14-es BL-szezonnak. No meg persze szárnyaló reményekkel. Amikor a rajt előtt felvetettük Görbicz Anitának, a jelen szituációra ugye szerinte sem érvényes a „könnyebb megszerezni, mint megvédeni” alapigazsága, a klasszis irányító így felelt: „Remélem, nem igaz, az én esetemre legalábbis nem, mert nekem nagyon nehéz volt megszerezni pályafutásom első BL-serlegét.” Görbicz természetesen a korábbi, elvetélt próbálkozásokra célzott, mert az ETO tavaly tizenkét győzelemmel száguldott végig a főtáblán. Idén azonban a középdöntő első felvonásán, múlt szombaton csupán 23-23-as döntetlenre ment hazai pályán a Buducnost Podgoricával. Mivel néhány órával később a Larvik hatgólos veréssel távozott Ljubljanából, a pénteki Larvik–Győr összecsapáson mindkét egylet győzelmi kényszerben lép pályára.

Ambros Martín, a magyarok trénere ettől persze nem dől a kardjába, a Buducnost elleni döntetlenre visszautalva kijelentette: „Én úgy értelmezem, hogy ezen a meccsen szereztünk egy pontot. Elégedett vagyok a csapattal, mert bár messze a saját szintünk alatt játszottunk, és nem hoztuk ki magunkból, ami bennünk van, otthon tartottunk egy pontot. Természetesen keményen dolgozunk a hibák kijavításán; főleg a technikai hibákat tudtuk volna elkerülni. Ezek adódhattak az idegességből is, hiszen az első idei BL-meccset játszottuk, az új otthonunkban. Nem aggódom a folytatás tekintetében. A tavalyi évünk fantasztikusan sikeredett, de idén ez már semmit nem számít. A verseny minden évben újrakezdődik, változnak az ellenfelek, minden meccs más, és nekünk mindig csak a következőre szabad koncentrálnunk.”

Görbicz Anita a tettek előtt már szóban is ezt az utasítás követte: „A Larvikra mindig mindenhol nagyon oda kell figyelni. Igaz, hogy kikapott a Ljubljanától a múlt hét végén, de az a csapat, amely az utolsó pillanatig harcol. A játékstílusa évek óta hasonló, tudjuk, mire kell odafigyelnünk, és igyekszünk majd megakadályozni, hogy a saját játékát játssza, ahogy a Ljubljana tette.”

A Larviknak ráadásul nemcsak a stílusa, a kerete is szinte változatlan, a névsor továbbra is tiszteletet parancsol: a két „kapusmatuzsálem”, az 1968-as születésű Rantala és a ’73-as Leganger mellett Mork, Blanco, Breivang, Sulland, Riegelhuth, no meg két Hammerseng-Edin várja az ETO-t. Nem tévedés, Gro Hammerseng és Anja Edin ugyanis civilben párt alkot, és a jelek szerint fontosnak tartották, hogy ezt „keresztelővel” is mutassák.

Mi persze bízunk benne, hogy mondjuk egy Görbicz és egy Amorim több két Hammerseng-Edinnél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.