Nem hatott a Red Bull érvelése

Daniel Ricciardo a szezonnyitó futamon hazai közönség előtt második lett, ám utólag kizárták.

TK
2014. 04. 15. 11:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ricciardo a szezonnyitó futamon hazai közönség előtt második lett, ám a versenybíróság utólag kizárta, mert autójában szabálytalan – a megengedett óránkénti 100 kilogrammnál nagyobb – volt a benzináramlás.

A FIA keddi közleménye szerint a bizottság az érintettek meghallgatása után úgy döntött, érvényben hagyja a szankciót.

A világbajnoki pontversenyben vezető Mercedes istálló ügyvédje a tárgyaláson azt kérte: a testület szabjon ki súlyosabb, felfüggesztett büntetést a Red Bullra, hogy az osztrák gárda a továbbiakban ne követhesse el a szabályszegést. A FIA nem közölte, hogy Ricciardo kizárásán kívül sújtja-e még bármilyen szankcióval a Red Bullt.

A döntés nyomán az ausztrál nagydíjon tehát a győztes Nico Rosberg (Mercedes) mögött a dán Kevin Magnussen (McLaren) és a brit Jenson Button (McLaren) végzett a második, illetve a harmadik helyen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.