Oda Mourinho hazai PL-veretlensége a Chelsea-vel

78 meccsen át tartott José Mourinho hazai veretlensége a Premier League-ben, ezt most megtörte a Sunderland.

Ch. Gáll András
2014. 04. 19. 20:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak, hogy megszakadt egy páratlan sorozat – a szombat estét megelőzően José Mourinho még sohasem kapott ki hazai pályán a Premier League-ben –, hanem a Chelsea bajnoki reményeire is halálos csapást mért a sereghajtó Sunderland a Stamford Bridge-en aratott 2-1-es győzelmével.

A mérkőzés után Mourinho szarkasztikusan dicsérte Mike Dean játékvezető ténykedését, és annyiban feltétlenül igaza van a portugálnak, hogy a Sunderland egyenlítő gólja lesről esett, a győztes találatot pedig egy olyan tizenegyes előzte meg, amely nem biztos, hogy az volt. Ugyanakkor arról nagyvonalúan elfeledkezik a Különleges, hogy Ramirest, a Chelsea brazilját ki kellett volna állítani könyöklésért. (És könnyen lehet, hogy az FA a videofelvétel megtekintése után el is tiltja öt meccstől Ramirest, akinek már két kiállítása volt ebben a szezonban.)

A győztes gól egyébként a Liverpooltól a Sunderlandnek kölcsön adott Fabio Borini nevéhez fűződik. Az olasz játékos így akarva, akaratlanul tulajdonosait segítette... A Fekete Macskák egyébként még mindig utolsók, de már szépen felzárkóztak a Manchester City elleni iksznek és a mostani győzelemnek köszönhetően.

A vereséggel a Chelsea öt pont hátrányba kerülhet az éllovas Liverpoollal szemben, amennyiben a Vörösök vasárnap megverik a Norwich Cityt.

Premier league, 35. forduló

Chelsea–Sunderland 1-2
G.: Eto\'o (12.), ill. Wickham (18.), Borini (82.)

 

Tottenham–Fulham 3-1
G.: Paulinho (35.), Kane (48.), Kaboul (62.), ill. Sidwell (37.)

Aston Villa–Southampton 0-0

Cardiff–Stoke 1-1
G.: Wittngham (51., 11-esből), ill. Arnautovic (45+3., 11-esből)

Newcastle–Swansea 1-2
G.: Ameobi (23.), ill. Bony (45., 90., mindkettő 11-esből)

West Ham–Crystal Palace 0-1
G.: Jedinak (59., 11-esből)

Az élcsoport: 1. Liverpool 77 pont (34), 2. Chelsea 75 (35), 3. Manchester City 71 (33), 4. Arsenal 67 (34), 5. Everton 66 (34), 6. Tottenham 63 (35), 7. Manchester United 57 (33).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.