150 millióval segíti Miskolc a DVTK El-szereplését

Gáláns a város, komoly összeggel támogatja a Diósgyőr Európa-liga-szereplését – már ha indulhat a csapat

Ch. Gáll András
2014. 05. 28. 17:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdai rendkívüli ülésén többségi szavazással döntött a miskolci önkormányzat arról, hogy százötvenmillió forinttal támogatja a DVTK labdarúgócsapatát nemzetközi szereplés esetén. A politikusok kifejtették, a sikeres nemzetközi szerepléshez rövid távon pénz, hosszú távon stadion szükséges. Szerdai tájékoztatásuk szerint mára a DVTK ismét a magyar futball meghatározó együttese lett, és a nemzetközi kupaszereplés kapujába jutott, ezért határozott úgy az önkormányzat – Kriza Ákos polgármester személyes indítványára –, hogy az Európa-liga-szerepléshez szükséges 150 millió forintos „rendkívüli támogatást” nyújt a klubnak.

Mint ismeretes, a múlt vasárnapi Magyar Kupa-döntőben a DVTK hosszabbítás és tizenegyesrúgások után alulmaradt az Újpesttel szemben, s papíron a lilák jogosultak az Európa-liga-indulásra. Csakhogy az Újpestet az idénybeli licenccsere miatt (átvitték egy másik gazdasági társaságba, az Újpest 1885 Kft.-be, a jogokat) az UEFA három évre kizárta a nemzetközi kupaszereplésből. Az Újpest méltányossági kérelmet adott be az európai szövetséghez, erre még nem érkezett válasz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.