383 milliós bukta, de nagy tervek Debrecenben

Csatárposzton és a védelemben is komoly erősítéseket terveznek a Lokinál a Bajnokok Ligája selejtezőire.

Ch. Gáll András
2014. 05. 28. 5:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még nem ért ugyan véget a bajnoki szezon, de már gyakorlatilag bajnoknak tekinthető a DVSC-Teva. Dr. Róka Géza, a DVSC klubigazgatója szerint az új stadion és a hetedik bajnoki cím miatt is fontos év a 2014-es a klub életében. A stadionban eddig egy tétmeccs, egy válogatott találkozó és az ünnepélyes megnyitó került megrendezésre, már leszűrték a tapasztalatokat. „Jó ötlet volt Debrecenben stadiont építeni, mert úgy tűnik, hogy a jegybevételeink és a stadion által generált bevételek hozzá tudnak járulni a klub költségvetéséhez – mondta a Mai helyzetben dr. Róka Géza, aki számszerűsíti is a célokat: – Szeretnénk azt elérni, hogy 10-11 ezres átlagnézőszáma legyen a Nagyerdei Stadionban a DVSC mérkőzéseinek. Ha ezt sikerül elérni, és tartani ezt a számot, az nagy siker lesz.”

Azt hozzátette, hogy a stadionnak addig van értelme, amíg sikeres csapat szerepel benne. Ők bajnoki címmel nyitották a létesítményt, és ezt egy sikeres nemzetközi kupaszerepléssel szeretnék megkoronázni, ehhez igazolni is fognak. „Természetesen erősíteni kell a csapatot, konkrétan annyit tudok, hogy a nemzetközi sorozatra védő- és támadópozícióban is erősítenénk.”

Nyilvánosságra került, hogy a klub 383 milliós veszteséggel zárta az évet. A klubigazgató szerint van megoldás. „A klub bevételeit jelentősen meg kell növelni. Erre kiváló lehetőség az új stadion, bízunk a tartósan és jelentősen megnövekedett jegyárbevételben és az új stadion, az új közeg által felkínált reklámlehetőségekben. Hozzá kell tenni, hogy ezt a bajnoki címet úgy értük el, hogy a költségvetés tekintetében már dobogón sem vagyunk a magyar élcsapatok között. Ezen a területen előre kell lépnünk, de látjuk a lehetőséget, és úgy néz ki, van megoldás, amihez a stadion is hozzájárul.”

Fazekas Erzsébet műsorvezető felvetette, mi történne a Lokinál, ha a klub a költségvetés tekintetében is felkerülne a magyar dobogóra. „Azt jelentené, hogy jócskán megnövekednének a lehetőségek, elsősorban a játékosállományt tudnánk megerősíteni. Még jobb, még tapasztaltabb, európai szinten is rutinos labdarúgókkal, olyanokkal, akikkel még a BL-ben is talán nagyobb esélyünk lenne a továbbjutásra” – válaszolta a klubigazgató. Megtudtuk tőle, hogy merész álmaik vannak a BL-t illetően, amiket most még ki sem mer mondani. Azt viszont leszögezte, hogy anyagilag a klubnak a csoportkörbe jutás az igazi előrelépés, és nem csak az UEFA által fizetett prémiumokkal generálhat bevételt. „A jó szereplésnek egy olyan hozadéka is van, hogy a játékosértékesítés is könnyebben mehet, mert meg tudjuk mutatni a játékosokat a nemzetközi színtéren.”

A bajnoki címet tulajdonképpen már csak matematikailag bukhatja el a klub, de a játékosok még nem engedtek le. „Ez egy fegyelmezett társaság. Sokszor kérdezik, hogy mi a titkunk, és az egyik titok, ha annak lehet egyáltalán nevezni, ebben rejlik, hogy jó a közösség, több mint egy csapat. Érezni a hangulaton, hogy sikerült megszerezni a bajnoki címet, de azt is látni, hogy fegyelmezetten próbálnak koncentrálni az utolsó bajnoki fordulóra. Azt is meg szeretnék nyerni.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.