A Bayern megoldaná a gólbírókérdést

A Bayern München azt sürgeti, hogy a német labdarúgó-bajnokság élvonalában vezessék be a gólbíró-technológiát.

TK
2014. 05. 21. 20:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bajor klub mindezt négy nappal azután kezdeményezi, hogy a német kupa döntőjében a játékvezető a javára tévedett, amikor a második félidőben nem adta meg a Borussia Dortmund szabályos gólját, ugyanis a Bayern védője már a gólvonalon túlról szabadított fel. A finálét – gól nélküli döntetlent követően – hosszabbításban 2-0-ra nyerte a bajnokságban aranyérmes gárda.

„A minél korábbi bevezetést támogatjuk, hogy ezáltal megvédjük a bírókat az ilyen súlyos tévedésektől. Elviselhetetlen a helyzet, mivel a játékvezetők számára nincs visszajátszási vagy lassítási lehetőség” – mondta Karl-Heinz Rummenigge, a csapatot működtető gazdasági társaság ügyvezető testületének elnöke.

A német első és másodosztályú klubok március 24-én szavazhattak a gólbíró-technológia bevezetéséről, de a 18 élvonalbeli gárdának csak a fele – köztük a Bayern és a Dortmund – támogatta a bevezetését, a másodosztályból pedig mindössze hárman voksoltak igennel, a többi egyesület a többletköltségekre hivatkozva utasította el a javaslatot. Az indítvány elfogadásához kétharmados többségre lett volna szükség.

A Bayern most azt javasolta, hogy csak az élvonalban legyen gólbíró-technológia, így megkímélnék a másodosztályú klubokat a kiadásoktól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.