Arsenal: kilenc év után végre trófea

Az Ágyúsok hosszabbításban 3-2-re legyőzték a Hull Cityt a labdarúgó Angol Kupa döntőjében. Wenger: Maradok!

2014. 05. 17. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ki hitte volna, már nyolc perc után 2-0-ra vezetett a Hull City! Az esélytelenebbnek tartott fél a 4. percben szerezte az első gólját. Bal oldali szöglet után Huddlestone lőtt kapásból a 16-os vonaláról, a lecsúszott lövésbe Chester tette bele a lábát, a labda irányt változtatott, Fabianski kapus dermedve nézte, amint a labda a jobb alsóba csorog. A 8. percben Quinn forgatta meg Sagnát a bal szélen, középre ívelt, Bruce fejesét még védte Fabianski, de Davies két lépésről a hálóba passzolta a kipattanót.

Sőt, akár 3-0 is lehetett volna a Hull javára.  A 13. percben egy újabb szöglet után Fryatt fejelt, Gibbs a gólvonalról stukkolta ki a labdát.

Az Arsenal ezután szinte egykapuzott, s már a 17. percben szépített, Cazorla úgy 25 méterről szabadrúgásból bődületesen nagy gólt rúgott.

Ezután hosszú gólcsend következett, az Arsenal a 71. percben szépített. Szöglet után flipperezett a labda, aztán Koscielny elé vágódott, aki két méterről fél fordulatból nem hibázott. 2-2.

A 79. percben Gibbs kihagyta a „kupalabdát”, hat méterről fölé bombázott. A hajrában szorongatott az Arsenal, de gólt nem tudott szerezni. Következett a hosszabbítás.

Annak is a 109. percében Ramsey bevágta a kupagyőzelmet érő találatot. Az Arsenal 2005 után nyert ismét trófeát, Arsene Wenger megkönnyebbülten csapott a levegőbe. Valószínűleg ezzel az is eldőlt, hogy júliusban a 19. idényét is megkezdheti az Ágyúsoknál.

„Történelmet írtunk. Megmutattuk, hogyan nem szabad kezdeni egy kupadöntőt, s hogyan kell visszajönni vesztes helyzetből – kezdte értékelését Wenger. – Meggyőződésem, hogy az a mérkőzés fordulópont a csapat életében, a fiúk megtapasztalták, hogy igazán fontos helyzetben is képesek győzni. Ezt a sikert továbbiak fogják követni. Hogy velem? Mindig mondtam, hogy a jövőm nem egy meccsen múlik, s azt is, hogy szeretnék maradni.”

Arsenal – Hull City 3-2, gól: Cazorla 17., Koscielny 71., Ramsey 109. ill. Chester 4., Davies 8.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.