Az Újpest helyett a Diósgyőr bizonyíthat az El-ben

A Magyar Kupa-győztes klub fellebbezési kérelmét elutasította az MLSZ, így nem indulhat az Európa-ligában.

SZN
2014. 05. 30. 18:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A klublicenc-alapeljárást legkésőbb május 30-án le kell zárni, és a licencesek névsorát az MLSZ az UEFA részére köteles eljuttatni. A fellebbviteli licencadó bizottság ülésére tehát a lehető legkésőbbi időpontban került sor. Az UEFA azonban a mai napig nem adta meg az Újpest által kért engedélyt” – olvasható az indoklásban.

Nebojsa Vignjevic, az Újpest FC labdarúgócsapatának vezetőedzője abban az esetben maradna a klubnál, ha a keret megerősödik.

 

A Sport TV szerdai közleményében, amely a Mai helyzet című műsorban elhangzottak összefoglalója volt, eredetileg az szerepelt, hogy Vignjevic az Európa Liga-indulástól tette függővé maradását, később azonban ezt javította a csatorna.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a fővárosiak fellebbezésükben azt kérték a testülettől, hogy adja meg az UEFA-licencet, amennyiben az európai szövetség felmentést ad az Újpestnek a nemzetközi porondtól három évre szóló kizárásra, amiért a klub a szezon közben másik cégbe vitte át indulási jogát.

A magyar szövetség kiemelte, csak az UEFA adhat felmentést a hároméves szabály alól, és mivel ez mostanáig nem történt meg, a bizottságnak nem volt lehetősége megadni a licencet.

Az Újpest FC múlt vasárnap a Diósgyőr legyőzésével története során kilencedik alkalommal hódította el a Magyar Kupát, azonban a mostani döntés azt jelenti, hogy a vesztes miskolciak vehetnek részt a második számú európai kupasorozatban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.