Babos eggyel közelebb a Roland Garros főtáblájához

A legjobb magyarnak nem okozott gondot a selejtező 1. fordulója Párizs salakján, argentin után holland vár rá.

Deák
2014. 05. 21. 15:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Babos Tímea harmadik kiemeltként 6:2, 7:5-re győzte le szerdán (az eső miatt délelőttről délutánra halasztva) az argentin María Irigoyent a francia nyílt teniszbajnokság selejtezőjének első fordulójában. A 21 éves magyar játékos 1 óra 13 perc alatt búcsúztatta öt esztendővel idősebb, 164.-ként rangsorolt riválisát.

„A sok várakozás ellenére jól tudtam kezdeni a meccset. A második szett elején volt egy kis megingás, de időben kapcsoltam. Jó, hogy sikerült két szettben befejeznem a mai mérkőzést” – fogalmazott a soproni játékos a honlapján.

A főtáblára kerüléshez három győzelem kell, a magyar lány következő ellenfele az a holland Indy de Vroome (205.) lesz, aki két 6:2-es szettben legyőzte a hosszú kihagyás után visszatért, valaha a sorban 29. ukrán Katerina Bondarenkót (1248.). Babos – aki párosban az amerikai Varvara Lepchenkóval főtáblás – az egyetlen magyar a Roland Garroson, miután Fucsovics Márton kedden kiesett a férfiselejtező nyitókörében. Honfitársnőnk korábban hétszer szerepelt Grand Slam-torna főtábláján egyesben, de csak egyetlen meccset nyert, 2012-ben Wimbledonban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.