Babos lemaradt az egyes főtáblájáról Párizsban

A legjobb magyar teniszező a selejtező 3. fordulójában kikapott, csak női párosban játszhat a Roland Garroson.

Deák
2014. 05. 23. 15:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Babos Tímea egyesben nem jutott fel a francia nyílt teniszbajnokság főtáblájára, miután a selejtező utolsó, harmadik fordulójában két játszmában kikapott Marina Zanevszkától. A 21 éves magyar játékost – aki 100. a legfrissebb világranglistán és a kvalifikációban a harmadik kiemelt volt – a 18-as pálya pénteki zárómérkőzésén 1 óra 17 perc alatt, második mérkőzéslabdáját kihasználva múlta felül nála is pár hónappal fiatalabb, mindössze 20 esztendős riválisa. A sorban jelenleg 139. Zanevszka egyszer, szintén Párizsban, a január végi fedett pályás WTA-versenyen már felülmúlta honfitársnőnket, s most pályafutása során először szerepelhet a Roland Garros 128-as mezőnyében.

„Sajnos nem úgy ment a játék, ahogy szerettem volna, az ellenfelem viszont nagyon jól játszott. Ez van ... Az elmúlt hetekben sok meccset nyertem, ez ad erőt a továbbiakra” – nyilatkozta honlapján Babos, aki párosban az amerikai Varvara Lepchenkóval főtáblás; egyetlen magyarként itt képviselheti a színeinket. A duók között Grand Slam-tornán elért legjobbja a 3. forduló az idei Australian Openen Melbourne-ben.
Roland Garros, selejtező, 3. (utolsó) forduló: Zanevszka (ukrán) – Babos (3.) 7:5, 6:2.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.