Berki zseniális legyőzője ezt tudja a lovon

Max Whitlock gyakorlata hihetetlenül anyagerős, a 21 éves brit hatalmas fölénnyel nyerte meg a szófiai Eb-t. Nézze meg!

2014. 05. 26. 9:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A londoni olimpián Berki Krisztián 16,066 ponttal lett aranyérmes, a házigazdáktól Louis Smith ugyanennyit kapott, de az alacsonyabb kiviteli részpontszáma miatt a második helyre szorult, Max Whitlock pedig 15,600-zal szerezte meg a bronzérmet.

A még mindig csak 21 éves Whitlock az ötkarikás játékok óta nagyot lépett előre, tavaly már ezüstérmes volt a vb-n, vasárnap pedig 16,166 ponttal nyerte meg a szófiai Eb-t. A fináléban gyakorlata kiindulópontszáma 7,3 volt, szombaton viszont a csapatverseny döntőjében 7,4, s akkor 16,200-re értékelték. Berkinek – aki 15,633-mal végzett a második helyen –, ha minden összejön, jelenleg 7,0-es erősségű a gyakorlata, de Szófiában elmondta, új elemek beépítésével mindenképpen erősít rajta. Mert szó nincs arról, hogy beérné a második hellyel Whitlock mögött.

Íme Whitlock gyakorlata a csapatverseny döntőjében. Nem olyan elegáns, mint Berki, de el kell ismerni, nagyon tud:

Ez pedig Berki Krisztián gyakorlata volt vasárnap a szerenkénti döntőkben:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.