Beveszik a Hungaroringet a németek a hét végén

A DTM huszonhat év után tér vissza hozzánk. Mogyoródra jön Timo Glock, Paul di Resta és Vitalij Petrov is.

2014. 05. 29. 3:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olyan pilóták érkeznek Mogyoródra, mint a Formula 1-ből ismert Timo Glock, Paul di Resta és Vitalij Petrov, s a korábban a McLarennél tesztelő Gary Paffettet és a Toro Rosso idei pilótaüléséről éppen csak lecsúszott António Félix da Costát is ebbe a körbe sorolhatjuk. S az, hogy a Red Bull nem engedte el a tehetséggondozó programjába bekerült 22 éves portugált, jelzi, a BMW-je az energiaitalos cég festését kapta [nyitóképünk bal szélén].

A német túraautó-bajnokságban most csak három márka, az Audi, a BMW és a Mercedes hadakozik, ám így is kilenc csapat huszonhárom pilótája gyötri egymást. A címvédő Mike „Rocky” Rockenfeller, a szezonban két verseny után jelenleg is ő vezet, de a már említettek közül Di Resta és Paffett is volt már bajnok. Korábban Mika Häkkinen három szezonja alatt összetettben csak az ötödik helyig jutott, de az, hogy a kétszeres Formula 1-világbajnoknak sem derogált a sorozat, segít helyén kezelni a DTM-et. Nem lényegtelen, hogy itt, ahol prototípusok dübörögnek, jóval nagyobb pénzek forognak, mint a vb-n, ahol csak szériaautók. A német bajnokságot izgalmasabbá teszi az is, hogy itt van egy kötelező bokszkiállás.

Sokatmondó, hogy a DTM futamait az M1 magyar érdekeltség híján is élőben közvetíti, a világbajnokság ugyanakkor – Michelisz Norbert ide vagy oda – a Dunára szorult. Az, hogy Glockék láthatóak legyenek az első számú közszolgálati csatornán, feltétele is volt a sorozat mogyoródi visszatérésének. Az Audinak Győrben, a Mercedesnek Kecskeméten van gyára, s a németek bevallottan népszerűsíteni szándékoznak a márkájukat nálunk; ez a legfőbb magyarázat arra, hogy a bajnokság egyik állomása a tízből a Hungaroring. Hat versenyt „otthon” rendeznek, s lesz még osztrák, valamint orosz és kínai futam is a keleti nyitás jegyében.

Kis ízelítő, ez történt a szezonnyitó hockenheimi versenyen május 4-én:

 



Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.