Casillas: A BL fontosabb, mint a világbajnokság

A Real Madrid kapusa, egyben csapatkapitánya meglepő kijelentést tett a boldogság hevében. Biztos, hogy igaza van?

2014. 05. 25. 6:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Casillas higgadtabb tónusban, később így ünnepelte a Real Madrid 4–1-es győzelmét az Atlético Madrid fellett a BL-döntőben: „Hihetetlen boldogság, hogy ilyen hosszú idő után ismét meg tudtuk nyerni a BL-t. Rengeteg érzelem kavarog az ember fejében. Kivételezett helyzet, hogy emberek millióit tehetjük boldoggá, nemcsak itt Lisszabonban, hanem azokat is, akik a tévé előtt nézték a mérkőzést és szurkoltak nekünk. Azt gondolom, megérdemeltük a sikert, mindent beleadtunk érte. Megérdemelten vagyunk Európa királyai, tizedszerre nyertük meg az Európa-kupát. Három éven keresztül nagyon közel álltunk ehhez, de lemaradtunk a fináléról, most ütött az igazság órája. Bátorságot, erőt és elszántságot mutattunk, megérdemeltük a trófeát.”

Casillas kitért az Atlético vezető góljára, ami a ő hibájából esett: „Abszurd gól volt. Kicsit megtört bennünket, amiért felelősnek érzem magam, de végül a csapat jól válaszolt erre a nehéz helyzetre. Hosszabbításban egyenlítettünk, s tudtuk, hogy a ráadást jobban bírjuk majd erővel. Azt gondolom, jobbak voltunk az Atléticónál. Megérdemelten nyertük el a Bajnokok Ligája trófeáját.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.