Deco beperelheti a WADA-t

A nemzetközi Sportdöntőbíróság felmentette őt a doppingolás vádja alól.

BL
2014. 05. 30. 13:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kétszeres Bajnokok Ligája-győztes középpályást tavaly szeptemberben egy évre tiltották el a Rio de Janeiró-i LADETEC-ben elvégzett tesztelés eredménye alapján. Az intézet furoszemid nyomait mutatta ki Deco tavaly márciusi mintájában, ám később kiderült, hogy a labor hibázott, a CAS pedig éppen ezért felmentette a játékost és törölte büntetését.

A LADETEC-kel több probléma is volt korábban, s a WADA már visszavonta akkreditációját, így a június 12-én kezdődő labdarúgó-világbajnokságon levett mintákat sem lehet ott vizsgálni.

A 36 éves, már visszavonult futballista csütörtökön adott ki közleményt, melyben azt írta, ügyvédeivel egyeztet arról, hogy mit tegyen. Hozzátette, hogy ha hiba történt, akkor azért szerinte a WADA-t és a LADETEC-et terheli a felelősség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.