Doll a Bildben: a Fradi-tréner Pest új királya

Átlépi a határokat Thomas Doll sikersorozata, a Fradi nyolcas nyerőszériája: a Bild foglalkozik a sztorival.

Ch. Gáll András
2014. 05. 23. 14:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Thomas Doll Budapest új királya” – harsogja a Bild szalagcíme, amely a legutóbbi fordulóban Szombathelyen aratott 1-0-s Fradi-győzelemmel indítja az írást.

„Miután megvolt a győzelem, segédedzőmmel, Ralf Zumdickkel bezárkóztunk egy szobába, és a telefonomon megnéztük a Greuther Fürth – Hamburger SV Bundesliga-osztályozó utolsó perceit. Mivel 1-1 lett az eredmény, egykori csapatom továbbra is az egyetlen Bundesliga-klub maradt, amely a liga 51 éves történetében mindvégig az élvonalban volt. Nagyon boldogok voltunk” – árulta el Doll, aki 2004 és 2007 között a Hamburg edzőjeként dolgozott.

A tréner csodát tett a Fradinál a nyolcas nyerő sorozattal. „Hogyha június elsején a Paksot is megverjük, biztos a bronzérmünk, és indulunk az Európa-ligában” – mondta.

Addig is azonban beleszagol a topfutball levegőjébe, méghozzá közvetlen közelről. „Szombat reggel elrepülök Lisszabonba egy klubvezetővel [vélhetően Orosz Pál vezérigazgatóval – a szerk.], hogy a helyszínen nézzük meg az Atlético Madrid – Real Madrid Bajnokok Ligája-döntőt. Aztán vasárnap reggel haza is utazunk, s a délutáni edzést már én vezetem.”

Az edző méltatta a budapesti légkört. „Itt, a Ferencvárosnál, de általában Budapesten, egyenesen grandiózusak a körülmények. Fantasztikusan érzem magam. A közös nyelv a játékosokkal az angol, de ha nyelvi problémák adódnak, az egyik edzőnk tolmácsol.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.