Egy duplázó olimpiai bajnok már Szolnokra igazolt

Madaras Norbert bejelentette, hogy Szolnokon folytatja. Varga Dániel és Dénes, valamint Nagy Viktor követheti.

Ch. Gáll András
2014. 05. 21. 14:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétfőn, Egerben elveszített póló bajnoki döntőben Vámos Márton sérülése miatt balkezes játékos nélkül volt kénytelen kiállni a Szolnok, de jövőre bizonyára nem éri efféle baleset. Egyrészt, mert Vámos addigra bőven meggyógyul, másrészt, mert Madaras Norberttel erősödik a jobbszárny.

A kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok tízévi légióskodás után tér az olasz Pro Reccótól, amellyel minden létező klubtrófeát besöpört. A 34 éves klasszis a hivatalos bejelentést szerdán tette meg a Vlv.hu szakportálnak, ekképpen:

„A 2014–15-ös szezonban megint itthon fogok játszani, Szolnokon. Hazatérek. Természetesen az is szempont volt, hogy az olimpia előtt egy évvel jó lenne itthon játszani, készülni. Igazából tehát nem volt nehéz meghozni a döntést, mert csak a tervezett időpontot hoztam előre. Leginkább az számít nekem, hogy nagyon jó csapat lesz. (Mármint Szolnokon – a szerk.) Bízom abban, hogy megvalósulhat újra valami olyasmi, amit már sokszor átéltem, csak most egy magyar csapattal fogom! A nemzetközi sikerekre gondolok. Olasz bajnok lettem hatszor, de sose felejtettem el a kinti évek alatt, hogy nem sikerült magyar bajnokságot nyernem, viszont öt hazai döntőt elbuktam. Bízom abban, hogy ez a sorozat megszakad és még itthon is tudok nyerni bajnokságot, kupát.”

Ez már csak azért is valószínű, mert a Primorje Rijeka két sztárja, a Varga testvérpár értesüléseink szerint ugyancsak Szolnokra tart, és az előző szezonban Szegeden védett kapus, Nagy Viktor is „feljebb evez” a Tiszán.

Eközben persze az Eger sem tétlenkedik, a bajnoki címvédő ugyancsak állni akarja a versenyt. Ami azért is jó hír, mert éppen ideje lenne, hogy magyar résztvevője legyen végre a Bajnokok Ligája most már nem is négyes, hanem hatos döntőjének. Legutóbb a Vasas szerepelt Final Fourban, előtte a Honvéd, azt megelőzően a BVSC.
Úgyhogy e tekintetben is végbemehet a vidéki hatalomátvétel a magyar vízilabdában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.