Együtt szidták az MLSZ-t a Diósgyőr és az Újpest szurkolói

A két tábor szurkolói teljes egyetértésben, egymást megtapsolva szidták a szövetséget a kupadöntőn.

VZ
2014. 05. 26. 13:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy az MNO korábban borítékolta, egy kérdésben teljes mértékben egyetértettek a Diósgyőr és az Újpest szurkolói a kupadöntőn. Mindkét lelátóról megkoreografálva, egymásnak felelve és egymást megtapsolva skandálta 22 ezer ember teli torokból az alábbi, MLSZ-t méltató rigmust, amely a televíziós közvetítésben nem volt hallható. Íme:

Mint ismert, csütörtöki ülésén Szivics Tomiszlavot, a Diósgyőri VTK bunyevác vezetőedzőjét fél évre minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta az MLSZ fegyelmi bizottsága, mert Szivics korábban a Haladás elleni döntetlen után úgy fogalmazott, hogy csapata győzelmet érdemelt volna, de a bírók nem hagyták, hogy nyerjenek. A kiszabott ítéletet szakértők is túlzónak tartották, több NB I.-es klub vezetőedzője szerint pedig amúgy sem szerencsés, ha a mérkőzést követően azonnal nyilatkozni kell.

Az MNO informátora szerint Szivics ténykedése korábban több MLSZ-prominensnek „csípte a szemét”, így az MLSZ büntetésének mértéke, valamint annak időzítése a szövetség „személyes bosszúja” lehet Sziviccsel szemben. Úgy tudjuk, a labdarúgó-szövetségnek az volt a célja, hogy Szivicset megleckéztessék, és elvegyék tőle azt a lehetőséget, hogy a DVTK-nak 1980 után ismét kupagyőzelmet szerezzen. Forrásunk úgy értesült, hogy várhatóan a fellebbviteli eljárás során csökkentik majd az eltiltást.

Portálunk a Diósgyőr–Újpest kupadöntővel kapcsolatban pedig jelezte, a szurkolók szervezkednek, és az sincs kizárva, hogy teli torokból „foglalnak majd állást” Szivics eltiltásáról, ami miatt a két klub – ismét – pénzbüntetésre számíthat majd.

A meccset egyébként az Újpest nyerte, így története során kilencedik alkalommal hódította el a labdarúgó Magyar Kupát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.