Eldőlt: Stieber Zoltán a Hamburgban folytatja

Az eddig a másodosztályú Greuther Fürth együttesében szereplő gólerős középpályás visszakerült az élvonalba.

2014. 05. 26. 17:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bild című napilap hétfőn délelőtt már megírta, hogy a hamburgi klubvezetés úgy döntött, 2017-ig szóló szerződést ajánl Stieber Zoltánnak, és a 25 éves futballista ára 1,2 millió euró (363 millió forint) körül lesz. S a Hamburg este bejelentette a leigazolását.  A háromszoros válogatott játékos a legutóbbi szezonban kilenc góllal segítette a Fürthöt, amely a feljutásért éppen a Hamburggal csapott össze az osztályozón, de alulmaradt a párharcban. (Nyitóképünkön Stieber Zoltán – jobbra – éppen az osztályozón jár túl a cseh Petr Jiracek eszén.)  Az osztályozó első meccsén a felek Hamburgban 0–0-ra végeztek, a visszavágó 14. percében azonban a HSV szerzett vezetést, a Fürthtől pedig csak egyenlítésre telt (1–1). Az 59. percben egyébként éppen Stieber adta a gólpasszt.

Stieber Zoltán, miután eligazolt az Aachentől, a 2011/12-es szezonban a Mainzban hét mérkőzésen, a 2012/13-as idényben pedig tizenhat találkozón a Fürthben már pályára lépett a német élvonalban, s a Fürth csapatában három gólt is szerzett. A válogatottban legutóbb tavaly október 25-én szerepelt az Andorra elleni vb-selejtezőn a Puskás-stadionban (2–0.). A múlt pénteken a debreceni Nagyerdei Stadionban a dánok elleni felkészülési találkozót a kispadról nézte végig. Pintér Attila szövetségi kapitány hat játékost is becserélt, de a kétségkívül jó formában levő Stieber nem volt köztük

Egy hatalmas Stieber-gól, még az Aachen csapatában:

S egy még nagyobb gól tőle:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.