Emléktáblát állítanak Athénban Puskásnak

A görög Panathinaikos a magyar szakember vezetésével 43 éve BEK-döntőt játszott.

BL
2014. 05. 30. 15:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó-akadémia pénteki tájékoztatása szerint ezt megelőzően az athéni városházán kiállítás is nyílik az Aranycsapat legendás kapitányának, a görög együttes egykori vezetőedzőjének pályafutásáról.

Az Aposztolosz Nikolaidisz Stadionban az emléktábla leleplezésén a tervek szerint beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök, valamint Iliasz Michalariasz, a Panathinaikosz elnöke és Panos Panajotopulosz kulturális és sportért felelős miniszter.

Az ünnepséget követően megmérkőzik egymással a Panathinaikosz és a Puskás Akadémia U17-es csapata.
1971. június 2-án a Puskás irányította Panathinaikosz története legnagyobb sikerét ért el azzal, hogy a Johann Cruyff fémjelezte Ajax Amsterdam ellen a londoni Wembley Stadionban Bajnokcsapatok Európa-kupája-döntőt játszott. A finálét ugyan 2-0-ra elvesztette, de a meneteléssel így is maradandót alkotott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.