Felgyújtották a Donbassz jégcsarnokát

A 2015-ös divízió I/A-s világbajnokságon a donyecki Donbassz-csarnokban lépne jégre a magyar válogatott is.

2014. 05. 27. 9:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keddre virradó éjszaka összecsapások voltak Ukrajnában, és egyelőre ismeretlen tettesek Donyeckben felgyújtották a Donbassz jégcsarnokát. A tűzoltók az első hírügynökségi beszámolók szerint „közel húsz” járművel vonultak ki, és reggelre megfékezték a lángokat. Személyi sérülés nem történt. A világhálóra több videó is felkerült a lángoló, füstölgő létesítményről és a tűzoltók erőfeszítéseiről:

A Jegkorongblog.hu beszámolója kitér arra, hogy a KHL-csapat otthonául szolgáló aréna a Donbassz-tulajdonos Rinat Ahmetové, Ukrajna leggazdagabb emberéé, aki az utóbbi hetekben többször felszólalt Ukrajna egysége mellett, de az elmúlt hét végén megválasztott új ukrán elnök, Petro Porosenko és Igor Kolomojszkij dnyepropetrovszki kormányzó mögött most háttérbe szorulni látszik.

A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) elnöksége néhány napja a minszki világbajnokságon döntött úgy, hogy jövő áprilisban nem az előzetesen legnagyobb esélyesnek számító Krakkó, hanem Donyeck adhat otthont a divízió I/A csoportos világbajnokságnak. A tornán szerepel majd a magyar válogatott is, Ukrajna, Lengyelország, Japán, valamint az élvonalból most kiesett Olaszország és Kazahsztán. A történtek után nagy kérdés, hogy Donyeck meg tudja-e rendezni a világbajnokságot

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.