Gigantikus ajánlattal rámozdult Agüeróra a Madrid

73 millió eurót, azaz 60 millió fontot kínál a BL-győztes a Manchester Citynek Sergio Agüeróért.

Ch. Gáll András
2014. 05. 29. 11:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Köztudott, hogy a Real Madrid célkeresztjében eredetileg Luis Suárez, a Liverpool európai aranycipős centere (holtversenyben Cristiano Ronaldóval, mindketten 31 gólt termeltek a bajnokságukban) szerepelt, de különféle nehézségek miatt Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke letett az uruguayi megszerzéséről. Viszont Karim Benzema helyére nagyon kellene egy minőségi pótlás, hiszen a francia minden bizonnyal távozik a Santiago Bernabéu Stadionból, meg aztán nem is igazán voltak megelégedve a BL-döntőn is észrevehetetlen támadóval.

Így került képbe Sergio Agüero, legalábbis így tudja a Daily Star. Az argentin volt talán a Premier League bajnokának, a Manchester Citynek a legjobb játékosa – Yaya Touréval együtt –, abban a három idényben, amit az Etihad Stadiumban töltött, 87 meccsen 52 gól fűződött a nevéhez. A Madrid ajánlata állítólag 60 millió font, azaz 73 millió euró. Agüero szerződése 2017. június 30-ig él a Citynél.

A Madrid már 2011-ben közel állt ahhoz, hogy megszerezze Agüerót, de akkor a városi rivális, az Atlético 35 millió fontért a Manchester Citynek adta el sztárjátékosát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.