Halálos lavina a Kancsendzöngán

A baleset után egy indiai nőt és két nepáli kísérőjét halottnak nyilvánították a hatóságok.

BL
2014. 05. 23. 11:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hegymászókat 7300 méteres magasságban érte a lavina szerdán. A 35 esztendős Csandra Gajen és a hegymászónő két nepáli vezetője, Temba és Dava Vandzsu vasárnap másztak fel a Kancsendzöngára, majd egy másik hegycsúcs felé indultak.

Május elején két orosz hegymászó lelte halálát Nepálban, a Mount Everest térségében. A 47 éves Viktor Igolkin és 63 éves társa, Pavel Ivanovszkij egy kilencfős csapat tagjaiként indultak a 6812 méter magas Amadablam csúcs meghódítására, ám az oxigénhiány miatt agyödéma áll be náluk, amely végzetesnek bizonyult.

Áprilisban 16 mászó, köztük 13 serpa életét követelte egy jéglavina a Mount Everesten.

Tavaly májusban a minden idők legeredményesebb magyar hegymászójának tekintett Erőss Zsolt és társa, Kiss Péter tűnt el a Himalájában, miután megmászták a Kancsendzönga csúcsot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.