Iváncsik: Szeretnénk megnyerni a BL-t

Carlos Ortega szerint nagy meccset vív majd a Veszprém a Kiellel a döntőért.

WL
2014. 05. 29. 15:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétszeres magyar bajnok, KEK- és hatszoros Magyar Kupa-győztes szélső a klub honlapjának elmondta: tulajdonképpen ez az egyetlen trófea – a legértékesebb, amelyet klubszinten meg lehet szerezni –, amely hiányzik a gyűjteményéből.

„Szeretnénk megnyerni a BL-t! Úgy érzem, a Kiel játéka fekszik nekünk, legyőzhetjük az elődöntőben. A tavalyihoz képest változott a németek kerete: nincs benne Omeyer, Narcisse, Ahlm, és szerencsére Momir Ilic már nálunk kézilabdázik. Remek csapat továbbra is Marko Vujinéké, de eljött a pillanat, hogy most mi még jobbak lehetünk” – mondta Iváncsik Tamás, akinek testvére, Gergő, valamint a kapus Fazekas Nándor már a 2002-es BL-döntőben is szerepelt a jelenlegi keretből.

Carlos Ortega, a csapat vezetőedzője játékosként hatszor nyert BL-t a Barcelonával. Most edzőként is szeretne a csúcsra érni.

„A Kiel nagyon tudja a gyors, kontra kézilabdát, de átlövésekből is rendkívül eredményesen támad. Feltérképeztük a játékát. Nagy szükség volt az aprólékos értékelésre, hiszen a tavalyihoz képest átalakult a németek kerete. Fiatalokkal pótolták a rutinos távozókat” – jegyezte meg a spanyol szakember. Hozzátette: a rivális nagyon összerázódott a szezon végére, a múlt hétvégén nyerte meg a Bundesligát, és eljutott a BL Final Fourba.

„Ez önmagáért beszél. A tavalyihoz hasonlóan óriási meccs vár ránk a németek ellen. Remélem, ennek végén most mi leszünk a boldogabbak” – mondta Ortega.

Az előző idény negyeddöntőjében a Kiel hazai környezetben csak 32–31-re nyert, de a kedvező eredménnyel nem tudott élni a Veszprém, saját csarnokában is minimális különbséggel, 29–28-ra kikapott. Így összesítésben 61–59-cel volt jobb a Kiel.

Gulyás Péter azt emelte ki, hogy a négyes döntőben nincs javítási lehetőség, nincs visszavágó. „Nekünk is most mindent ebbe a hatvan percbe kell besűrítenünk abból, amit tudunk, amit gyakoroltunk. Azt gondolom, szinte mindent tudunk az ellenfelünkről, ezért meglepetés nem érhet bennünket – mondta a jobbszélső. – Nüanszok döntenek. Remélem, most a mi javunkra, és vasárnap az MKB-MVM Veszprém játssza a finálét. Ezért dolgoztunk egész évben!”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.