Két-három érem a cél a hazai Európa-bajnokságon

A diák (hivatalosan schoolboys) ökölvívó kontinensviadalra több mint háromszázan érkeznek a Balaton partjára.

Deák
2014. 05. 27. 13:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján Csötönyi Sándor, a MÖSZ elnöke arról számolt be, hogy eddig 181 nevezés érkezett be a szövetséghez, de a vélhetően nagy létszámú csapattal érkező azeriekét és törökökét még várják.
„Összesen nagyjából 300-350 vendégünk lesz az Eb-n, amelyre állami segítség nélkül pályáztunk, s amelynek fővédnöke Pintér Sándor belügyminiszter” – mondta Csötönyi, aki hozzátette, a szövetség két új, minden igényt kielégítő és szabálynak megfelelő ringet vásárolt a sikeres lebonyolítás érdekében.

A kontinentális tornán a 13-14 éves korosztály (schoolboys) bokszolói indulhatnak 18 súlycsoportban. A MÖSZ elnöke megjegyezte, remélik, hogy feltöltődik az a korosztály, amelyből 2020-ig, a sportágfejlesztési program végéig szeretnének kinevelni eredményes öklözőket. Érdeklődésünkre hozzátette, két-három érem megszerzése a hivatalos célkitűzés. Mint mondta, e generáció tavalyi kontinensviadala Írország fővárosában, Dublinban nagy sikert aratott és magas színvonalat hozott, főképp a hazaiak és az oroszok révén.

Kovács László szövetségi kapitány arról beszélt, hogy a diák Eb-n való szereplés egyrészt a tapasztalatszerzés miatt előnyös, másrészt ezzel is tudják biztosítani azt a mérkőzésszámot, amely a nemzetközi versenyekre történő felkészítés fontos része az utánpótláskorú sportolóknál. „Körülbelül egy-másfél hét múlva 28 fős csapat vonul edzőtáborba, két héttel a verseny rajtja előtt pedig már csak azok maradnak a keretben, akik tényleges elindulnak majd az Eb-n” – mondta a szakvezető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.