Kézilabdásaink sikert arattak a románok ellen

A szlovénok elleni világbajnoki selejtezőre készülő magyar férfi kézilabda-válogatott 34-30-ra nyert a román csapat ellen Nyíregyházán.

SZN
2014. 05. 29. 19:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttese remekül kezdett, és Harsányi góljainak is köszönhetően magához vette a vezetést. A magyarok védekezése ugyan nem volt kifogástalan, de ezt támadásban ellensúlyozták. A románok többször is egyenlíthettek volna, azonban ezt a kapuban Mikler rendre meghiúsította.

A fordulást követően feljavult a hazaiak védekezése, elől pedig Szöllősi kezdte el termelni a gólokat, így magabiztos előnyt gyűjtött a magyar csapat. Az utolsó percre a románok ugyan két gólra feljöttek, de az egyenlítésre már nem volt esélyük.

A két együttes pénteken, zárt kapuk mögött ismét találkozik. Ezzel a két mérkőzéssel búcsúztatja a város a Bujtosi Szabadidőcsarnokot – népszerű nevén Buszacsát –, amelyben idén nyáron felújítási munkálatok kezdődnek. A 2,1 milliárd forintos beruházás keretében teljesen megújul a csarnok, amely várhatóan jövő februárra készül el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.