Kiesett az olimpiai címvédő

Finnország 3–2-re verte Kanadát a jégkorong-vb negyeddöntőjében. Szombaton cseh–finn és orosz–svéd elődöntő lesz.

NM
2014. 05. 22. 20:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kanadaiak nem a Szocsiban látott csapattal érkeztek a fehérorosz fővárosba, de a csoportkörben így is meggyőzőnek tűntek a gyengélkedő finnekkel ellentétben. Ám az egyenes kieséses szakasz mindig más, ezt most Kanada tapasztalta meg.

Az előcsatározások során a csehek sem villogtak, tegnap aztán viszonylag könnyedén elbántak az amerikaiakkal. Kihasználva, hogy Abdelkader végleges kiállítása miatt a tengerentúliak öt percre emberhátrányba kerültek,  a csehek ezen idő alatt két gólt is ütöttek, majd 4–1-re is vezettek. A hajrában Johnson 13 másodpercen belül kétszer is betalált, s még hátra volt majdnem egy perc, de újabb gól már nem született, így a csehek nyertek 4–3-ra.

Az oroszok rutinosan hozták a franciák elleni meccset. Mindhárom harmadban ütöttek egy gólt, így nyertek 3–0-ra, s különösebben el sem fáradtak. A vb-n először szerepelt együtt a két nagy sztár, Jevgenyij Malkin és Alekszandr Ovecskin. Előbbi szombaton csatlakozott a társakhoz, utóbbi pedig sérülés miatt kihagyott két találkozót.

Jól tartották magukat a fehéroroszok a svédek ellen, de kikaptak 3–2-re.

Hoki-vb, negyeddöntők:
Csehország–Egyesült Államok 4–3
Oroszország–Franciaország 3–0
Finnország–Kanada 3–2
Svédország–Fehéroroszország 3–2

A szombati elődöntőben:
Csehország–Finnország 13.45
Oroszország–Svédország 17.45.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.