Kritikán aluli körülmények között kapott ki a magyar válogatott

Női röplabdásaink a pályán alulmaradtak a franciákkal szemben. Szállásukon szörnyű állapotok uralkodnak.

GB
2014. 05. 30. 20:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A röplabdaszövetség honlapján olvasható beszámoló alapján válogatottunknak igen mostoha körülményekkel kellett megküzdenie, de nem a pályán, hanem azon kívül. A csapatot, mint írják „egy szellőzetlen barakkban” akarták elszállásolni, ahol éppen csak elfért egymás mellett két ágy egy szobákban. Végül hosszas egyezkedés után sikerült kiharcolni, hogy átmehessen a válogatott a Sport Hotelba, ahol viszont a svéd csapat arról panaszkodott, hogy a szobájukat csótányok lepték el, így több játékosuknak a hallban kellett aludnia. A menzán enyhén szólva sem a sportolók számára ideális ételek kerültek az asztalra, eközben pedig a légkondicionálóból éppen a mieink asztalára folyt a kondenzvíz.

Az első tornát három győzelemmel megnyerő magyarok ezúttal négyjátszmás mérkőzésen maradtak alul a franciákkal szemben a második torna pénteki nyitókörében. Egy hete a magyar csapat 3-0-ra legyőzte mostani riválisát.

A vereség ellenére amennyiben a magyarok megnyerik hátralévő két találkozójukat az izraeliek és a svédek ellen, 1987 után újra Európa-bajnoki résztvevők lesznek.

Eredmények (az európai szövetség honlapjáról):

E csoport (Netánja), 1. forduló:
Franciaország–Magyarország 3-1 (20, 15, -17, 22)
Izrael–Svédország 3-1 (-17, 23, 23, 18)

szombaton játsszák:
Svédország–Franciaország 16.00
Izrael–Magyarország 18.30

vasárnap játsszák:
Svédország–Magyarország 16.00
Franciaország–Izrael 18.30

Meccs utáni nyilatkozatok:

Jan De Brandt: – Most jobban játszottak a franciák, mint a múlt héten. Volt két új játékosuk is, akik sokat lendítettek. Ők jól nyitottak, mi pedig gyengén fogadtunk, s gyakorlatilag a második játszma végétől kezdtünk el játszani. A végén nem nyitottunk elég agresszívan, ezért vissza tudtak támadni, és ez volt a döntő.

Magali Magail: – A moulins-i gyengébb szereplésünk ellenére sem adtuk fel, harcosak voltunk és ez sikerre vezetett. Meg kell nyernünk a hátralévő két meccset is, és akkor kiharcoljuk a továbbjutást.

Pallag Ágnes: – Most sajnos nem tudtunk úgy kezdeni, ahogy szerettünk volna, kicsit fáradtak voltunk, és a nyitásfogadásunk sem volt az igazi. De még nincs veszve semmi, mostantól Izraelre kell koncentrálnunk, van mit törlesztenünk nekik a körülmények miatt.

A férfiak is veszítettek

A magyar férfiröplabda-válogatott a házigazda görögöktől elszenvedett csütörtöki vereség után pénteken a szlovákoktól is kikapott a Rentiszben zajló Európa-bajnoki selejtezőtornán.

 

Eredmény (az európai szövetség honlapjáról):
C csoport (Rentisz), 2. forduló:
korábban:
Szlovákia–Magyarország 3-1 (24, 17, -18, 17)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.