Kupagyőztes a Puskásban az Újpest

Az Újpest története során kilencedik alkalommal hódította el a labdarúgó Magyar Kupát.

BuL
2014. 05. 25. 20:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Újpest nyerte a labdarúgó Magyar Kupát, mivel a sorozat vasárnapi fináléjában 22 ezer néző előtt 1-1-es végeredményt követően 11-esekkel legyőzte a Diósgyőrt a Puskás Ferenc Stadionban.

A találkozón Gosztonyi András hatodik percben esett öngóljával egészen az utolsó pillanatig vezetett az Újpest, ekkor azonban Bacsa Patrik egyenlített. A hosszabbításban nem született gól, a büntetőpárbajt pedig 4-3-ra nyerték a lila-fehérek.

Az Újpest története során kilencedszer hódította el a Magyar Kupát, ezt megelőzően legutóbb 2002-ben nyert.

Az Újpest sikere ellenére minden bizonnyal a Diósgyőr indulhat majd az Európa Ligában, a lila-fehérek ugyanis az indulási jog egy másik cégbe való átvitele miatt nem kapták meg a nemzetközi kupaszerepléshez szükséges UEFA-licencet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.