Megkésett amerikai hajrá

Csehország és Oroszország meggyőzően jutott a jégkorong-világbajnokság elődöntőjébe.

NM
2014. 05. 22. 17:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsőként a csehek jutottak a négy közé a Minszkben zajló jégkorong-világbajnokságon. A 7. percben emberelőnyből az amerikaiak szereztek vezetést, a csehek a 10.-ben egyenlítettek. A találkozó a második harmadban dőlt el. Justin Abdelkader végleges kiállítása miatt a tengerentúliak öt percre emberhátrányba kerültek, s a csehek ezen idő alatt két gólt is ütöttek. Ugyanolyat, mint az első: lepattant, közelről bekotort korongból. A harmadot aztán Nemec bődületesen nagy lövése zárta, így már 4-1-re vezettek Jagrék.

Úgy tűnt, érdemben vége a meccsnek, az amerikaiak sokáig nem is voltak veszélyesek, mígnem Johnson 13 másodpercen belül kétszer is betalált, s még hátra volt majdnem egy perc. Az amerikaiak lehozták kapusukat, beszorították a cseheket, de gólt nem tudtak ütni. 4-3-re nyertek a csehek, s a szombati elődöntőben a kanadai–finn párharc győztesével mérkőznek majd meg.

Az oroszok esélyeshez méltóan, rutinosan hozták a franciák elleni meccset. Mindhárom harmadban ütöttek egy gólt, így nyertek 3-0-ra, s különösebben el sem fáradtak. A vb-n először szerepelt együtt a két nagy sztár, Jevgenyij Malkin és Alekszandr Ovecskin. Előbbi szombaton csatlakozott a társakhoz, utóbbi pedig sérülés miatt kihagyott két találkozót. Az oroszok továbbra is százszázalékosak a tornán s a svéd–fehérorosz párharc nyertesével játszanak a döntőbe jutásért.

Hoki-vb, negyeddöntők:
Csehország–Egyesült Államok 4-3
Oroszország–Franciaország 3-0
Kanada–Finnország 19.00
Svédország–Fehéroroszország 20.00

Az elődöntőket szombaton, a döntőt vasárnap játsszák.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.