Ötven napjuk maradt Benedekéknek

A júliusi budapesti vízilabda-Eb-re jól fogynak a jegyek. Csinosítják az uszodákat, és már válogatottjaink is belehúztak.

GB
2014. 05. 26. 21:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beck György, a hazai sportági szövetségnek (MVLSZ), egyben az Eb szervezőbizottságának társelnöke emellett arról is beszélt a hétfői sajtótájékoztatón, hogy a magyaroknak a szerbek és a horvátok elleni mérkőzése a legnépszerűbb, de egyébként is jól fogynak a belépők. Hozzátette, hogy jelenleg az uszodák rendbetétele zajlik, az előkészületek részeként pedig a LEN-nel, az európai szövetséggel folyamatosak az egyeztetések, képviselői rendszeres vendégei a fővárosnak.

Benedek Tibor, a férfiválogatott szövetségi kapitánya elmondta: hivatalosan hétfőn kezdődött a közös munka, és úgy vélte, hogy ötven nap megfelelő idő a felkészülésre. Hozzáfűzte: a következő két hét a fizikai munkáról fog szólni, majd a világligadöntőt követően még három hét marad a forma tökéletesítésére.

„Szép és látványos Eb-re készülünk” – fogalmazott a szakvezető. Merész András, a női nemzeti csapat szövetségi kapitánya hasonlóképpen bizakodó, és szintén hangot adott annak a reményének, hogy a hazai Európa-bajnokságra megfelelő formában lesz együttese. Elmondta, hogy a teljes keretből már csak négyen hiányoznak, közülük ketten – Szücs Gabriella és Bujka Barbara – az elmúlt hét végén még külföldi klubcsapatukban vívtak bajnoki döntőt – amúgy sikerrel, hiszen előbbi spanyol, utóbbi görög bajnok lett.

A sajtótájékoztató keretében írta alá a megállapodást a Magyar Vízilabda Szövetség az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-vel, miáltal a cég a budapesti Eb legnagyobb nemzeti szponzora lett, és bemutatkozott a kontinenstorna többi szponzora és fontos beszállítója is.

Az eseményen felhangzott az Eb szignálja – amelynek szerzője a Kossuth-díjas zenész-előadóművész Kovács Ákos –, emellett bemutatták a majdan kiosztandó Európa-bajnoki érmeket is. Valamennyi medál egyéni tervezésű, a belső oldal porcelánbetétet kapott, amelyen a Lánchíd látható, háttérben a budai várral és a Duna vizén lebegő vízilabdával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.