Pokorni: Szükség volt az új pályára

Egyetlen fát sem kellett kivágni az újonnan felhúzott városmajori futókör miatt. Állampolgári kérésre készült, bárki használhatja.

GB
2014. 05. 28. 14:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megnyitón a kerületvezető elmondta, hogy a Margitsziget túlterheltsége miatt szükség volt Budán egy ilyen pályára, mely 585 méter hosszú és 140 centiméter széles. A pálya két részből, futó- és előzési sávból áll, szivárgó rétege felett két centiméter vastag a rugalmas borítás, és azon egy centiméteres a kopási réteg. Pokorni Zoltán kiemelte, hogy egyetlen fát sem vágtak ki a futócsík kialakításakor, így a zöld felület nem csökkent a parkban.

Váczi János alpolgármester arról beszélt, hogy a városmajori park tavalyi felújítását követően állampolgári levelet kaptak, melyben kérték a futópálya létrehozását, s később, még a kivitelezés alatt egy másik kerületi lakos fordult levélben az önkormányzathoz azzal, hogy figyeljen a kellően széles futósávra. A politikus mindehhez hozzátette, a rekreációs célú pályát bárki használhatja, aki futni szeretne.

A megnyitó után Koós Erik, a Vasas atlétája állította fel a kör első pályarekordját 1:36.85 perces eredménnyel, majd a Nike Futóklub tagjai edzettek rajta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.